İlk defa dershaneye giden biri ne yapmalı?

Arkadaşlar, iyi güzel dersine odaklansında sohbet bile edemedikten sonra yani? :)
Kızgın atmandaki sebep ne, tabii ki de dershanede dersi dinlemeli ama insanlarla etkileşime geçmedikten sonra pek bile anlamı BENCE yok.
Teneffüsler bu iş için var zaten. Yavaş yavaş sosyalleşir teneffüslerde. Okulda olsa derste goy goy yapılır da dershanede verdiğin paraya yazık.
 
Selam herkese öncelikle ben insanlarla öyle aman aman iletişim kurabilen birisi değilim normalde bir dershaneye gidiyordum o aynı dershanenin farklı bir şubesine geçme kararı aldım eve daha yakın olduğu için. Bugün kendim gidip kayıt vesaire yaptırdım dershane listesine baktığımda bir de ne göreyim? 22 kız 4 erkek var toplamda neyse konu bu değil geçeyim bunu dediğim gibi işte olay yarın gidip dershaneye başlayacağım yeni insanlar yeni kişiler falan çok geriliyorum açıkçası olayın kız sayısı ile alakası yok onu belirtiyim şaşırdığım için söylemiştim direkt insanlarla iletişimi çok iyi kuramıyorum yaşıtlarımla vesaire. Şimdi oraya gideceğim herkesin kendi ortamı oluşmuş zaten bir grupları olacak vesaire bayağı sıkıntı olacak benim için.

Yarın için taktik önerebilir misiniz şimdi bana?
Ne yapmalıyım geç kalayım mı veya kalmayayım mı ben geç kalma taraftarıyım açıkçası çünkü herkesin sırası bellidir büyük ihtimalle gidip oturduğum sıra başkasının çıkarsa bayağı kötü hissederim geç kalıp boş olan yere geçmeyi planlıyorum açıkçası ne kadar mantıklıdır veya başka taktiğiniz var mıdır?

Rahat ol.
 
Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim fakat düşüncelerinizin bir kısmının yanlış olduğunu düşünüyorum. Dershane zaten ders yeri bunda hemfikiriz fakat hiçbir insanın sadece bir yere gidip dersini dinleyip geri dönmesini bekleyemezsiniz robot değiliz sonuçta insanlarla konuşmak sosyalleşmek gerekiyor. Benim korktuğum olay şu insanlar kendi gruplarını kurmuş durumdalar zaten insanların kendi çevresi var herkes tek olsa okulun ilk günü vesaire gibi sorun olmazdı fakat değil. Boş bulduğum yere geçip oturmak en çok geren şey diyebilirim beni açıkçası çünkü kimseyi yerinden etmek istemiyorum. Orası benim yerimdi kalk demez kimse ha diyen olur mu olur ama hani kendimi kötü hissederim başkasının yerine oturduğum zaman. Derse geç gitme dediğim 1 2 dakika sadece insanlar sıralarına otursun boş olan sıraya oturabileyim diye. Öğretmenlerin hepsiyle samimiyim geç kalmam konusunda sıkıntı çıkarmazlar kaçırdığım yeri teneffüste tekrar alabilirim ki zaten 1 2 dakikada anca yoklama alırlar.
En arka köşe sırayı kap. Öne oturunca herkes bana bakıyormuş gibi oluyor.

En arka köşe kapılmıştır kanka çoktan be ben de düşündüm onu da.
 

Geri
Yukarı