İlk defa gitar çalacak birine gitar önerisi

Ebubekirbas

Decapat
Daha fazla  
İlk defa gitar öğrenmeye başlayacağım daha önce hiç gitarım olmadı, daha çok pop, rock, metal türü seviyorum ve bunun için en uygun gitar akustik. Fakat klasik gitar alıp onunla 1-1.5 sene zaman geçirip daha sonra akustik gitara mı geçmeliyim bir de şöyle bir şey var klasik gitarlar akustiğe göre daha ucuz. Bütçem 3-3.5 bandında eğer o para yerine 5bine adamakıllı bir şey al derseniz 5bine kadar zorlarım fakat aklıma şu soru takılıyor 3-3.5'a güzel marka bir klasik alıp 1 sene onunla vakit geçirip sonra iyi bir akustik gitar mı alsam yoksa 3-3.5a akustik mi alsam kafam çok karışık yardımcı olursanız sevinirim.

Klasik gitar pena ile çalıma ugrun değildir.Parmak ile çalınır. Plastik sarımlı teller pena darbeleri ile soyulur. Ayrıca tel aralıkları geniş, skala kısa olduğu için öyle alışırsanız akustik gitardaki dar ve gergin telli yapıya uyum sağlayamazsınız.

Diğer bir mevzu geniş klavyede rahat akor basarsınız ama alışırsanız parmaklarınızı akustik gitardaki dar klavyeye sığdırmaya çok zorlanırsınız.

Neticede, ne tarz çalmak istiyorsanız o gitarı alın.

Klasik gitar pena ile çalıma ugrun değildir. Parmak ile çalınır. Plastik sarımlı teller pena darbeleri ile soyulur. Ayrıca tel aralıkları geniş, skala kısa olduğu için öyle alışırsanız akustik gitardaki dar ve gergin telli yapıya uyum sağlayamazsınız.

Diğer bir mevzu geniş klavyede rahat akor basarsınız ama alışırsanız parmaklarınızı akustik gitardaki dar klavyeye sığdırmaya çok zorlanırsınız.

Neticede, ne tarz çalmak istiyorsanız o gitarı alın.

Hocam VAL'ler VA530C gitarını önerir misiniz bir müzik mağzasına gittiğimde bana bunu önerdiler ve cortad810 ile aralarında sadece marka farkı olduğunu söylediler bunlar doğru mudur alınır mı?

Hocam VAL'ler VA530C gitarını önerir misiniz bir müzik mağzasına gittiğimde bana bunu önerdiler ve cortad810 ile aralarında sadece marka farkı olduğunu söylediler bunlar doğru mudur alınır mı?

Bu bütçe aralığında alabileceğiniz uygun bir gitar. Sorun yaşamazsınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı