İlk defa virüs yemek

Önce Kaspersky ile tarayın sonra Malwarebytes, ESET, Bitdefender ve Kaspersky rescue disk ile tam tarama yapın sanırım hepsinin tarama süresini hesaba katarsak şu an başlarsanız akşam veya gece bitebilir.

Ben virüs olaylarını anladığımda direkt usbmle bilgisayarı formatladım. Silinmiştir diye de tam tarama falan yapmadım. Sadece programı yükledim.
 
Başlığa cevap: Afiyet olsun.

Geçmiş olsun hocam eğer format attıysanız bir şey kalmamıştır ama şifrenizi güçlü belirleyin ve çift doğrulamayı aktif edin bir de Kaspersky yüklü değilse onu da yükleyin. Hem antivirüs olsun hem de şifreniz güçlü olsun.
Kaspersky yükledim ve bu olaydan sonra kesinleştirdiğim şeyler artık sürekli virüs programı kullanmak.
 
Bugün az kalsın şok geçiriyordum. Bilgisayarıma bir virüs girdi ve sanırım keylogger falandı pek bilmiyorum ama 20 30 dakika sonra birden Gmail'ime Epic Games şifreniz değiştirildi diye mail geldi. Bir de Google'dan da mail geldi. Google'dan gelen mailde "cihazınızda şüpheli etkinlik algılandı. Bu yüzden oturumumuzu kapattık." yazıyordu. Ben gece 1 gibi Fortnite'a günlük ödülümü almak için girdiğimde bir de ne göreyim bütün Epic Games arkadaşlarım silinmiş, vbucksım harcanmış ve saçma bir dans alınmış. Hemen Google ve Epic Games hesabımın şifrelerini değiştirip, ikisinde de iki faktörlü doğrulamayı aktif ettim. Bir de bilgisayarımı USB ile formatladım. Sizce daha bir şey yapabilir, hesaplarıma girebilir mi? Bu olaydan sonra artık indirdiklerimde hem daha dikkatli olmaya hem de antivirüs kullanmaya başladım.
Virüsü nereden yediğinizi belirtin hocam.
 
Virüsü nereden yediğinizi belirtin hocam.

Aslında bu durum biraz kendim ettim kendim buldum gibi. Çünkü virüsü yememin sebebi büyük ihtimal arkadaşlarımı trollemek için indirdiğim ve gerçekten çalışıyor zannettiğim hile programındandı. Arkadaşlarımla Among Us oynayacaktık ve ben de gülelim ve onları trolleyeyim diye hile programı indirdim yani indirdiğimi zannettim. Programı açtığımda hiçbir şey olmadı hatta birden fazla kez tıkladım. Ben de çalışmıyor diye sildim onu ve 20 30 dakika sonra yukarıda belirttiğim şekilde mail geldi bana.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı