İlk FPV uçuş

Makaleler
110
Bu konuda topladığım quadcopter i tanıtmıştım. O günden bugüne çokça uçtum ancak çoğu LOS idi. Birkaç kere FPV de uçtum ama DVR ı yoktu.

Bugün ilk kez DVR kaydı ile FPV uçtum. Pek öyle atraksiyonlu değil. Ancak insanın uçtukça uçası geliyor. :D

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

fotograf  (7).jpg

Yaptığına çok özendiğimi daha önce söyledim mi bilmiyorum ama özentiliğimi geçirmek için ben de yakın zamanda buna başlayacağım. :D

Emin ol başlaması yer bulmaktan daha kolay. :D

Uçururken korkuyorsun ve ellerin titriyor. Ben bugün tek bir batarya uçtum, normalde otonom başka bir aracın testi için gitmiştik oraya, bir batarya bitireyim dedim.

Keyfine diyecek yok. Yukarıdan bakıyorsun ve istediğin gibi dolaşıyorsun. Sanırım en kısa zamanda bir GoPro ya da muadilinden alacağım. :D

Bu konuda topladığım quadcopter i tanıtmıştım. O günden bugüne çokça uçtum ancak çoğu LOS idi. Birkaç kere FPV de uçtum ama DVR ı yoktu.

Bugün ilk kez DVR kaydı ile FPV uçtum. Pek öyle atraksiyonlu değil. Ancak insanın uçtukça uçası geliyor. :D

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Eki Görüntüle 1108850

Hocam bu araçları kullanmak yasaklandı mı acaba ya da ehliyet tarzı bir belge mi istiyorlar? Bu konu hakkında pek fikrim yok ama sınavdan sonra bir tane almak istiyorum.

Hocam bu araçları kullanmak yasaklandı mı acaba ya da ehliyet tarzı bir belge mi istiyorlar? Bu konu hakkında pek fikrim yok ama sınavdan sonra bir tane almak istiyorum.

Biz alana izinli gittik. Eski üniversite kampüsü zaten. Bunun yanında benim uçuş ehliyetim var, quadımın da SHGM kaydı var.

Uçuş yasakları özellikle İstanbul da çok sıkı. Bu nedenle dikkat etmek gerek.

Bir de bunlar DJI dronelarından farklıdır. Full manueldir bu cihazlar, arkanı kollayan bir sistem olmaz. Çok kolay kırıma uğrayabilir ya da kontrolden çıkıp birilerine çarpabilir. Bakma videoda arkadaşlarımın üstünden geçtiğime, her geçişimde tedirgin oluyordum. :D

Kesinlikle yardım isteyeceğim, biraz bunaltırsam şimdiden kusura bakma. :D

Haha, kolay gelsin diyelim o zaman şimdiden. :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı