İlk iOS deneyimi için iPhone önerisi

Yurt dışı cihaz aldım mesela IPhone'ya da Samsung. 4 4 8 ay kullanayım ne kayıt yaptırayım ne de IMEI attırayım öyle kapalı kapsın yedek eski telefonumu kullanayım aramalar için. Yani yedek iPhone alıp ICloud'la falan uğraşmak istemiyorum. 8 ay rahatım 4 ay yedek telefonlayım böyle kullanmak mantıklı mı kayıt ettirmeden yurt dışı telefonu hiç müdahale etmeden.

Evet hocam aynen böyle kullanacaksınız çok mantıklı kayıt ettirmekten.

Pil sağlığıyla bir ilgisi oluyor mu oyun oynamanın hızlı düşmesi gibi.

Hocam pil sağlığı düzgün şarj etme ile alakalı çok oyun oynamak batarya sağlığını düşürür tabii 10/15 saat oynarsanız.

Eğer Samsung yurt dışı alırsanız ……. Kayıt sistemi ile kaydetterirseniz daha mantıklı o 4+4 sistem iOS için geçerli.

Normalde aklımda S23 almak vardı ama IOS'un tadına bakmak istiyorum artık. Bütçeme göre maksimum 12 alabilirim. Ama tasarım olarak aşırı hoşuma giden XS Max'e çok yakınım. 2024 yılında yenilenmiş olarak alsam kaç sene götürür, şarjı gün içinde yeter mi, oyunlarda iyi performans verir mi? İlk için XS Max uygun mu sizce? Tasarımı çok hoşuma gidiyor.

Hocam Android telefon alıp iOS Launcher kullanın.

Hocam Android telefon alıp iOS Launcher kullanın.

Plas Store'daki uygulamalardan mı yoksa ROM falan atma gibi işlemler var öyle bir şey mi?

Evet hocam aynen böyle kullanacaksınız çok mantıklı kayıt ettirmekten.

Hocam pil sağlığı düzgün şarj etme ile alakalı çok oyun oynamak batarya sağlığını düşürür tabii 10/15 saat oynarsanız.

Eğer Samsung yurt dışı alırsanız ……. Kayıt sistemi ile kaydetterirseniz daha mantıklı o 4+4 sistem iOS için geçerli.

S23 de çift hatlı 4ay biri 4 ay biri kullanılıyor sonra kapatılıyor IOS'dan farkı nedir?

Plas Store'daki uygulamalardan mı yoksa ROM falan atma gibi işlemler var öyle bir şey mi?

S23 de çift hatlı 4ay biri 4 ay biri kullanılıyor sonra kapatılıyor IOS'dan farkı nedir?

iOS da icolud arama yönlendirme var ve S23 de yok yani son 4 ay telefonsuz kalıyorsunuz.

Bu arada karar verdiniz mi veremediyseniz şöyle anlatayım
Düz model alınmaz IPhone'da bunun için 13 Pro veya bütçe artarsa 14 Pro alın iOS alırsanız son 4 ay iCloud arama yönlendirme ile kullanın S23 alırsanız sıfır düz 13'ten iyi ama 13 Pro'dan değil yurt dışı S23 Ultra alırsanız bazı yönlerde 13 Pro'dan iyi ama bu zevk meselesi eğer 13 Pro ile S23 Ultra arasında kalırsanız iOS mu Android mi diye seçim yapmanız gerek özetlersek ya yurt dışı 13 Pro -S23 Ultra eğer yurt dışı almazsanız sıfır S23 ama S23 bunlar arasında en düşüğü.

iOS da icolud arama yönlendirme var ve S23 de yok yani son 4 ay telefonsuz kalıyorsunuz.

Bu arada karar verdiniz mi veremediyseniz şöyle anlatayım
Düz model alınmaz IPhone'da bunun için 13 Pro veya bütçe artarsa 14 Pro alın iOS alırsanız son 4 ay iCloud arama yönlendirme ile kullanın S23 alırsanız sıfır düz 13'ten iyi ama 13 Pro'dan değil yurt dışı S23 Ultra alırsanız bazı yönlerde 13 Pro'dan iyi ama bu zevk meselesi eğer 13 Pro ile S23 Ultra arasında kalırsanız iOS mu Android mi diye seçim yapmanız gerek özetlersek ya yurt dışı 13 Pro -S23 Ultra eğer yurt dışı almazsanız sıfır S23 ama S23 bunlar arasında en düşüğü.

Şu an S23 Ultra alacak gibiyim özellikleri nedeniyle. S23 Ultra almam durumunda şu an kullandığım eski telefonumu 4 ay kullanacağım. Peki sizce yurt dışı S23 Ultra mı yoksa yurt içi S23 mü ikisi de aşağı yukarı aynı fiyat. Ultrayla uğraşmamak için S23 alınır mı? Çünkü iOSa geçenler alışamadım geri sattım diye yazmışlar. Al satla da uğraşmak istemem yani.

Şu an S23 Ultra alacak gibiyim özellikleri nedeniyle. S23 Ultra almam durumunda şu an kullandığım eski telefonumu 4 ay kullanacağım. Peki sizce yurt dışı S23 Ultra mı yoksa yurt içi S23 mü ikisi de aşağı yukarı aynı fiyat. Ultrayla uğraşmamak için S23 alınır mı? Çünkü iOSa geçenler alışamadım geri sattım diye yazmışlar. Al satla da uğraşmak istemem yani.

Hocam şu an S23 alırsanız daha az uğraşmış olursunuz ama Ultra açık ara daha önde ayrıca S23 Ultra alırsanız kayır ettirin ama 31.692 TL'ye değil şu an kayıt yöntemini söyleyemem fakat telefonuya sorun kayıt ettirin ve ömür boyu kullanın eğer 4 ay eski telefonu kullanırsanız Instagram WhatsApp kişiler e-Devlet vb. Uygulamaları da eski telefonunuzda kullanmak zorundasınız eğer uğraşırım diyorsanız S23 Ultra uğraşmazsanız S23 alabilirsiniz ama 13 Pro S23'ten daha iyi fakat S23 Ultra bu karşılaştırdıklarımızın hepsinden daha iyi.

XS Max kullanan varsa deneyimlerini anlatabilir mi? Kaç saat ekran süresi oyunlarda kaç FPS ısınma falan donma oluyor mu?

Yani yeni telefon almışım gibi hissettirir mi?

Geçen sene şubatta XS Max almıştım ikinci el 8.5K'ya. Çok memnundum. Oyunlarda kasma donma yoktu, ısınma yoktu, kamerası müthişti. Pil sağlığı 83'tü, çok gitmiyordu haliyle. Sonra bunun 2. kamerası bozuldu, ben de Temmuz'da hızlıca sattım, XS aldım. XS'te, XS Max'ten aldığım zevki, kullanışı ve performansı alamadım. Pişman da oldum. Şimdi hala XS kullanıyorum ve yakın zamanda, boş bir vaktimde satmayı düşünüyorum. Hala alınır mı, bana kalsa fiyatı iyiyse, kozmetiği iyiyse ve içi açılmamış ve tamir görmediyse alınır.

Hocam şu an S23 alırsanız daha az uğraşmış olursunuz ama Ultra açık ara daha önde ayrıca S23 Ultra alırsanız kayır ettirin ama 31.692 TL'ye değil şu an kayıt yöntemini söyleyemem fakat telefonuya sorun kayıt ettirin ve ömür boyu kullanın eğer 4 ay eski telefonu kullanırsanız Instagram WhatsApp kişiler e-Devlet vb. Uygulamaları da eski telefonunuzda kullanmak zorundasınız eğer uğraşırım diyorsanız S23 Ultra uğraşmazsanız S23 alabilirsiniz ama 13 Pro S23'ten daha iyi fakat S23 Ultra bu karşılaştırdıklarımızın hepsinden daha iyi.

Bir de merak ettiğim konu mesela kayıt ettireceğim IMEI, server kayıt falan bir şeyler varmış. Telefona kabloyla bağlanıp işlemler yapıyorlarmış. Bu işlemleri yaparken veya yaptıktan sonra telefonuma erişim sağlayabilirler mi yaptığım işlemleri görme gibi. En basit örnekten veriyorum, Instagram hesabıma giriyorum eşzamanlı şekilde benim yaptığım işlemleri gördükleri için şifremi yazarken görüyorlar gibi. Galerimdeki fotoğraflara bakarken falan onlar da ben nereyi açarsam görüyorlar gibi bir durum olur mu? Bu konu beni kayıt yaptırmaya asıl düşündüren şey.

Geçen sene şubatta XS Max almıştım ikinci el 8.5K'ya. Çok memnundum. Oyunlarda kasma donma yoktu, ısınma yoktu, kamerası müthişti. Pil sağlığı 83'tü, çok gitmiyordu haliyle. Sonra bunun 2. kamerası bozuldu, ben de Temmuz'da hızlıca sattım, XS aldım. XS'te, XS Max'ten aldığım zevki, kullanışı ve performansı alamadım. Pişman da oldum. Şimdi hala XS kullanıyorum ve yakın zamanda, boş bir vaktimde satmayı düşünüyorum. Hala alınır mı? Bana kalsa fiyatı iyiyse, kozmetiği iyiyse ve içi açılmamış ve tamir görmediyse alınır.

Şu an yenilenmiş almayı düşünüyorum mükemmel kozmetik yazıyor. İkinci elden daha temiz gibi hissediyorum ama yan sanayi parçalar kullanılıyor diyenler de oluyor ikinci elde de temiz kullanılmamış oluyor. Yenilenmiş almaya çok yakınım eğer XS Max alacak olursam.

Son düzenleme:
Bir de merak ettiğim konu mesela kayıt ettireceğim IMEI, server kayıt falan bir şeyler varmış. Telefona kabloyla bağlanıp işlemler yapıyorlarmış. Bu işlemleri yaparken veya yaptıktan sonra telefonuma erişim sağlayabilirler mi yaptığım işlemleri görme gibi. En basit örnekten veriyorum, Instagram hesabıma giriyorum eşzamanlı şekilde benim yaptığım işlemleri gördükleri için şifremi yazarken görüyorlar gibi. Galerimdeki fotoğraflara bakarken falan onlar da ben nereyi açarsam görüyorlar gibi bir durum olur mu? Bu konu beni kayıt yaptırmaya asıl düşündüren şey.

Şu an yenilenmiş almayı düşünüyorum mükemmel kozmetik yazıyor. İkinci elden daha temiz gibi hissediyorum ama yan sanayi parçalar kullanılıyor diyenler de oluyor ikinci elde de temiz kullanılmamış oluyor. Yenilenmiş almaya çok yakınım eğer XS Max alacak olursam.

Yenilenmiş kesinlikle tavsiye etmem. Yan sanayi değişen parçalar, asla orijinalinin yerini tutmaz. Ayrıca yenilenmişe vereceğin parayla süper kozmetikte cihazlar var, 2. elde. Benim de şu an kullandığımın kozmetiği süper.

Hocam yenilenmiş almak gibi bir şey asla yapmayın.

Hocam Instagram'a falan erişmezler sadece kayıt attıracaklar ama güvenilir telefoncudsn yaptırın yine de hocam yenilenmiş alınmaz XS Max alınmaz bu cihazları aklınızdan silin konuyu özetlersek.
S23u>13 pro>S23 bu karşılaştırmayı göze alarak seçiminizi yapın.

Hocam 13 Pro alabilecekken neden XS Max gibi eski bir cihazı alın ki diyelim ki siz araba alacaksınız dışı mükemmel lambo gibi ama motoru içi Tofaş gibi siz olsanız bu arabayı alır mıydınız bence telefonun tasarımı değil içindeki işlemci ve özellikler önemlidir aynı insanın dış görünüşünün değil iç görünüşünün önemli olduğu gibi👍

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı