İlk kez iş görüşmesine gideceğim, ne yapmalıyım?

Boromir

Hectopat
Daha fazla  
Selam, geçen gün okuldan eve dönerken bir iş ilanına rastladım. İlanda yazılandan anladığım kadarıyla saha tanıtım elemanı aranıyordu. Öğrencilere yönelik bir iş olduğu yazıyordu, ben de numarayı alıp aradım yarın gelin görüşelim dediler. Ben ilk kez bir iş görüşmesine gideceğim ve ne yapacağım, ne diyeceğim hiçbir fikrim yok :D Sizlerden değerli tavsiyelerinizi almaya geldim arkadaşlar. Ne diyorsunuz?

Zamaninda git, durust cevap ver. Bilmedigini itiraf et ama ogrenirim de. Para muhabbetini sen acma, onlarin acmasini bekle. Firma hakkinda arastirma yap gitmeden, yaptiklari isler hakkinda bir sey bildigini belli et. Onlara neler katabilecegini dusun, sunu biliyorum bu da size bu konuda yardimci olabilir falan de.

Denildiği gibi para muhabbetini sakın sen açma. En nefret edilen şeylerden biri. Üstüne başına dikkat et, temiz git. Sana soru sorarlarsa saygılı cevap ver. Başka da bir şey yok. Çok sıkıntı yapma. Ne kadar sıkıntı yapma desem de büyük ihtimal heyecanlanacaksın. Ben ilk gittiğimde heyecandan kalbim küt küt atıyordu :D Aklımda bin tane soru ile gittim oraya. Adamlar bunu derse şunu derim falan diye. Gittiğimde hiçbir şey demediler resmen. Gayet rahat geçmişti. Ayrıca öğrenci işi olacağı için merak etme o kadar resmi geçmez. Büyük ihtimal yapacağın işi sana söylerler eğer sana da uygun gelirse başlarsın diye düşünüyorum.

Kendini biraz keşfet. İyi ve kötü özelliklerini düşün. Dakik ol. Düzgün giyim karşınızdaki insana düzgün olduğunuzun mesajını verir. Sana sorabilecekleri olası soruları düşün ve o soruları cevapla. Hal ve hareketler önemli. Konuşurken beden dilini kullanmaya çalış, göz teması kur, "eee...", "ııı...", "şey..." gibi kelimeler kullanmaktan kaçın. Konuşurken kendinize güveniniz olmalı ve bir iş görüşmesinden çok bir sohbet ortamındaymış gibi konuşmaya çalışın. Yani robot gibi değil de insan gibi konuşmaya çalışın. Saygı çerçevesinde Ve en önemlisi doğal davranman olacaktır. Başkası gibi davranmaya çalıştığında zaten başarmak çok mümkün olmayacaktır. Diğer insanların dediği gibi para meselesinden bahsetmeyin. Bu arada National Geographic'de Zihin Oyunları isminde bir seri bulunmakta. Orada beyin hakkında birçok bilgi veriliyor. Belki oradan birkaç tüyo ve taktik kapabilirsiniz.

Son düzenleme:
Tekrar merhaba. Bugün gidip görüştüm ve işi alabildim. Ofise girdiğimde adımı, yaşımı, öğretim durumumu sorup işi anlattılar. Dediğiniz gibi öğrencilere yönelik bir iş olduğundan çok resmi ve profesyonel bir görüşme olmadı. Zaten olay işi almakta değil de işi yapabilmekteymiş. İlk günden işi öğrenmem amacıyla 2 kişi gezdik. Öyle işte yarın da tek olarak çalışacağım.

Tekrar merhaba. Bugün gidip görüştüm ve işi alabildim. Ofise girdiğimde adımı, yaşımı, öğretim durumumu sorup işi anlattılar. Dediğiniz gibi öğrencilere yönelik bir iş olduğundan çok resmi ve profesyonel bir görüşme olmadı. Zaten olay işi almakta değil de işi yapabilmekteymiş. İlk günden işi öğrenmem amacıyla 2 kişi gezdik. Öyle işte yarın da tek olarak çalışacağım.
Sizin adınıza sevindim. Umarım sorunsuz ve güzel geçer.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı