Yok diyen olmadı da, Linux Windows'tan daha iyi demek içinde ne bileyim hiç geçerli bir sebep yok gibi. Yeni nesil oyunları açmayan bir işletim sisteminden bahsediyoruz.. Windows her zaman daha güncel ve daha kullanışlıdır.
@Sinyor Ezio Auditore ne alaka sadece oyuna göre mi bunu belirledin bunu bir yerde daha görmüştüm tam nerede olduğunu hatırlamıyorum terminalden korkanlar Windows'u daha çok sever diye bende böyleydim sadece Windows diyordum taki Linux'a geçene kadar sadece 4 kelimelik bir komutla uygulama kuruyorsunuz daha ne istersin ki.
Öyle olsaydı E-Sporcular vs Linux kullanırdı. Linux'u kullanan azımsanmayacak kitlenin PC özelliklerinden dolayı kullandığını biliyoruz. Yeni PC alınca hepsi Windows'a geçip Linux'un yüzüne dahi bakmıyorlar.
Ben bu ''saçma'' şeyi yapıyorum işte. Linux kullanan oyuncuyum. Linux'ta çoğu oyun oynanabilir. Steam yüklenebilir ve Steam Proton ile çoğu Steam oyunu oynanabilir. Epic Games Linux'u desteklemiyor ama onun için de Heroic Games var, aynı işlevi görüyor. Lutris ve Wine var, tüm bunlar oyunlar için.