İlk kez Linux kullananlara tavsiyeler

@Sinyor Ezio Auditore ne alaka sadece oyuna göre mi bunu belirledin bunu bir yerde daha görmüştüm tam nerede olduğunu hatırlamıyorum terminalden korkanlar Windows'u daha çok sever diye bende böyleydim sadece Windows diyordum taki Linux'a geçene kadar sadece 4 kelimelik bir komutla uygulama kuruyorsunuz daha ne istersin ki.

Oyunlar ve sürücüler Linux'u desteklemiyorsa bunda Linux'un bir suçu yok bence. Ben oyun yapacak olsam Linux'a uyumlu yapardım.
Linux'un suçu tabii ki yok, ancak oyun oynayan birisinin Linux kullanması kadar da saçma bir durum yok bu yüzden.

@Sinyor Ezio Auditore Wine uygulması ile olabilir @TurkishHepiNeyşın34

@eylül kabuss hocam o kadar haklısınız ki...
Oyun oynamak için uygulama kurup sanal Windows falan mı uğraşıyorsunuz :D. Ben Windows PC'm ile indirip sorunsuz bir şekilde doya doya oynayabiliyorum.

@Sinyor Ezio Auditore bence oyunlar Linux'a uyumlu olsaydı kimse Windows'a bakmazdı Linux hem hafif hem ücretsiz.
Öyle olsaydı E-Sporcular vs Linux kullanırdı. Linux'u kullanan azımsanmayacak kitlenin PC özelliklerinden dolayı kullandığını biliyoruz. Yeni PC alınca hepsi Windows'a geçip Linux'un yüzüne dahi bakmıyorlar.

Linux'un suçu tabii ki yok, ancak oyun oynayan birisinin Linux kullanması kadar da saçma bir durum yok bu yüzden.
Ben bu ''saçma'' şeyi yapıyorum işte. Linux kullanan oyuncuyum. Linux'ta çoğu oyun oynanabilir. Steam yüklenebilir ve Steam Proton ile çoğu Steam oyunu oynanabilir. Epic Games Linux'u desteklemiyor ama onun için de Heroic Games var, aynı işlevi görüyor. Lutris ve Wine var, tüm bunlar oyunlar için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı