İlk maaşımı nasıl harcamalıyım?

Arkadaşlar bakın kaç yıldır her ocak ayında ve yaz ayının ortalarında asgari ücrete zam yapılıyor bu yüzdende elimizdeki Türk lirasının değeri azalıyor ya dolar alın ya altın alın ya da borsaya girin dolar 3 ayda 10lira artmıştı unutmayın 18e alanlar 28e sattı unutmayın :)

Ne alaka? Eğer gerçekten araştırır takip ederse kaybetme şansı düşük.

Borsa kolay değil herkes yapamaz ama en mantıklı yatırım altın veyahut dolar ben kaç yıldır doların düştüğünü görmüyorum siz görüyor musunuz?

Arkadaşlar bakın kaç yıldır her ocak ayında ve yaz ayının ortalarında asgari ücrete zam yapılıyor bu yüzdende elimizdeki Türk lirasının değeri azalıyor ya dolar alın ya altın alın ya da borsaya girin dolar 3 ayda 10lira artmıştı unutmayın 18e alanlar 28e sattı unutmayın :)

Borsa kolay değil herkes yapamaz ama en mantıklı yatırım altın veyahut dolar ben kaç yıldır doların düştüğünü görmüyorum siz görüyor musunuz?
Katılıyorum zaten, eğer araştırma yapmayı göze alıyorsa borsa daha mantıklı.

12 yaşımdan beridir su, doğal gaz tesisatı yapıyorum. Ama şu an bir şirket ile farklı bir işe girdik. İlk maaşımı birkaç gün sonra alacağım. Yani tesisatta düzenli bir gelir yoktu. 10 gün çalışıp 20 gün yatıyorduk. Şimdi kendi başıma bir işe başladım. Ailemle kalıyorum. Babam ve annem de çalışıyor. Onların maaşı evi geçindirmeye ve ihtiyaçlarını tamamlamaya yetiyor. Yani elektrik su doğal gaz kira hiçbir giderim yok. İlk maaşımı nasıl harcamalıyım? Tecrübem yok. Tecrübesi olan anlatırsa sevinirim. Teşekkür ederim.
Hocam bence birazını harcayın birazını biriktirin bir azına da isterseniz hisse alabilirsiniz yıllar sonra işinize yarar.

Hocam yatırım falan yapmayın ilk maaşınızla bence. Gençsiniz eğlenin, gezin, oyun oynayın vs. eğer elinizde yoksa gidip bir oyun konsolu alın. (Xbox One S bakabilirsiniz.) Eğlenin kısaca, hayatın tadını çıkarın.

Sizden hayatım boyunca tavsiye almayacağım, sebebi ise TL'nin değer kaybetmesi ile doların artmasını ayırt edememeniz.

İkisini de ayırt edemiyorsam niye ben dolara yatırım yapayım he gider TL kullanırım :D

Hocam yatırım falan yapmayın ilk maaşınızla bence. Gençsiniz eğlenin, gezin, oyun oynayın vs. eğer elinizde yoksa gidip bir oyun konsolu alın. (Xbox One S bakabilirsiniz.) Eğlenin kısaca, hayatın tadını çıkarın.

Gençliğin tadı konsolda geçmez sadece anlık eğlence ve zaman öldürmeye yarar oyunlar.

Hocam öncelikle şöyle güzelinden baklava. Ardından telefon ihtiyacınız var ise telefon bilgisayar ise bilgisayar. Ben öyle arkadaşlarına para harcayacak bir insan değilim. Harcayınca harcatmaya çalışıyorlar. Arkadaşlarınla kola ve cips yap gerisine karışma. Borsaya ise bulaşma derim ilk maaşında bu işleri öğrenmen için daha çok zamanın var gibi tecrübesiz bir şekilde kaybetme riskin de var çünkü. Daha çok kendin için harcamaya bak. Tabii köşeye bir pay ayır. İstersen altın bile yapabilirsin:).o da başka bir seçenek.

Edit: Hatta borsa işine girersen bağımlılık bile yapabilir az çok kumara benzer her maaş aldığında yatırmak istersin. Bu şekilde de kaybedersin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı