İlk mesajda uyarı mı uzaklaştırma mı?

Hatalı ilk mesajda ne yapılmalı?

• Uyarılmalı

Oy: 64 88,9%
  • Bir gün uzaklaştırılmalı

Oy: 8 11,1%

• Oy verenlerin toplamı
    72
Forumda yazım için belli başlı kriterlerin olması güzel, forumun kalitesini artırıyor.
Ancak 1 gün uzaklaştırmayı biraz aşırı buluyorum. Kuralların okunması için daha düşük bir süre olabilir.
Öncelikle uyarı puanı verilip uyarılabilir, tekrarında 1 saat uzaklaştırma olabilir, sonraki tekrarlarda bu süre kademeli olarak artırılabilir.

Genel olarak gelen vatandaş PC toplama konusunda zaten toplasan 5 kere yazı yazıyor. Sonra tekrar girmiyor bile, o yüzden uyarı da versen uzaklaştırsan da pek bir şey ifade etmiyor o tür insanlar üzerinde.

İlk hatada uzaklaştırmak çok acımasız oluyor. İnsanlar yardım ararken kendilerine sorulan konuyu kavrayabilme amaçlı sorulara cevap veremiyor. O an konuyla ilgilenen diğer arkadaşlar da sordukları soruların cevabını alamayınca konuya olan alakaları dağılıyor. Belki de 1-2 mesaj ile çözülebilecek çoğu sorun, bu sebepten dolayı çözülemiyor veya çözüm süreci gereksiz uzuyor.

Genel olarak gelen vatandaş PC toplama konusunda zaten toplasan 5 kere yazı yazıyor. Sonra tekrar girmiyor bile, o yüzden uyarı da versen uzaklaştırsan da pek bir şey ifade etmiyor o tür insanlar üzerinde.
Sonunda isyanını metin haline getirdi. Dream PC toplayacaklar açıyor konuyu, gerçekten toplayacak kişilerin önü kapanıyor.

Kısa anlaşılır bir uyarı mesajı gönderip tekrar etmesi durumunda uzaklaştırma alacağını belirtin.

Direk uzaklaştırmak işin kolayına kaçmak olur kalite düşer.

Uyarılmalı hocam. Öyle düşünmemin sebebi bazen konu açılıyor. Konu sahibinden bazı bilgiler isteniyor, konu sahibi cevap veremiyor, ve konu gerilere gidiyor gözden kaçıyor ve çözümlenemiyor. Ben ilk konu açtığımda Türkçe yazamıyordum bile doğru düzgün, saolsun moderatör arkadaşlarımız yeri geldiği zaman açtığımız konudaki eksiklikleri gideriyor. Türkçe'ye hiç olmadığım kadar dikkat ediyorum. Sadece Technopat Sosyal' da değil, gündelik hayatıma'da olumlu şekilde etkisi oldu.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı