İlk olarak ev mi yoksa araba mı alınmalı?

Benim 5 yil onceki halimdesin şu an.
Araba mi alayim, ev mi diye dusunurken kendimi Halkbank 2.katta buldum. İse baslayali 3 ay olmustu 120bin kredi cektim 10yil vadeyle. Arabaya para kalmamisti.
3yil 2 ayda 10yillik krediyi bitirdim 12 aydada yemeyip icmeyip 2004 polo aldim 4.5 yilda o is tamam.
İyi ki boyle yapmisim oturdugum muhitte en uygun ev kirasi 1000₺

Bulunduğunuz yere bağlı. Mesela, ev alırsınız ama ev hemen hemen tüm yerlerden uzaktadır. Veya araba alırsınız ancak bulunduğunuz yerde hemen hemen tüm imkanlardan faydalanma durumunuz vardır ve araba almak "gereksiz" sayılabilir. Bu durum, kesinlikle bulunduğunuz ortama bağlı bir şey.

Kanka basit bir hesap yapayım mı sana. 2X paran var ev alsan 2X gidiyor elde 0 kalıyor ama senın bir evin oluyor. Araba alsan X gidiyor yakıtıydı suyuydu bakı mıydi ona da X gidiyor elde sadece araba kalıyor. Ev al kanka sen kira öderken bu parayi denkleştirmişsin kira ödemeden daha hızlı toplarsın parayı.
Acil ekonomi 101 dersine ihtiyacı var... Faizin kâr olduğunu düşünüyor.

Helal haram karışmış kanka para gelsinden nereden gelirse gelsin kimsenin umurunda değil :(

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı