İntel Pentium e5200 işlemcisini 2.5 ghz'den 2.66 ghz'e voltajsız çekebilmiştim. Üstü direk mavi ekran. Zaten voltaj ayarı da yapamıyordum. Şimdi R3 2200g var işimi stok hızda hallediyor.
Pentium 120mhz işlemcimi 133mzh olarak çalıştırmıştım. Zamanın şartlarına göre inanılmaz bir olaydı çünkü Pentium 120 ile Pentium 133 arasında 100 dolar kadar fiyat farkı vardı. Sene 1997 muhtemelen. O işlemci hala evimdedir.
Afterburner ile Geforce Q8400 GS'ye OC yaptım. İlk defalarda hep mavi ekran verse de format ata ata en iyi performans veren değerlere getirdim. Önceden kasan L4D2'yi şuan yüksek ayarlarda oynayabiliyorum.
Voltajı arttırmadan ekran kartının çekirdek frekansını +180, bellek frekansını da +700 arttırmıştım buna rağmen performans farkının %10 civarında olduğunu görünce değmez deyip stok ayarlarına geri aldım.
Voltajı arttırmadan ekran kartının çekirdek frekansını +180, bellek frekansını da +700 arttırmıştım buna rağmen performans farkının %10 civarında olduğunu görünce değmez deyip stok ayarlarına geri aldım.
Overclockun amacı asla %28382884lerce performans almak değildir, elindekinin en yüksek çalışma değerini alabilmektir. Neden gücü 5 ken 3 te çalışsın ki ?