İlk Windows nasıl yapıldı?

TREnesGamer

Decapat
Merhabalar, size bir sorum olacaktı. Windows kodlanarak yapıldıysa ilk Windows nasıl kodlandı? Yani ortada Windows yok, onu nasıl yazdılar da oldu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yazılım dediğimiz şey 1 ve 0'dır. Windows ise arayüz. Bir LED ışığa elektrikçi yazılım atıp istediği sekanslar ile yanıp sonmesini, LED'ler ile yazı yazmasını sağlayabiliyor. En ilkel şu an bu geldi aklıma.

Işletim sistemi sadece 1 ve 0ların insan diline çevrilip görsel hale getirilmiş halidir.
Işletim sistemleri yokken elle yapıyorlardı diye biliyorum.

Üstteki çok iyi açıklamış ekleme yapim. Yazmak için sırasıyla kelimeler/harfler/çizgiler gerekli ve bunlar tersden sırasıyla bulundu. Kodlamada bu şekilde basit olan 2 sayıdan (0-1) türedi. Bu sayılar, algoritmalar da gittikçe gelişiyor. Merak edilmesi gereken başlanıç noktası. Kim nasıl deneyerek keşfetti?

Üstteki çok iyi açıklamış ekleme yapim. Yazmak için sırasıyla kelimeler/harfler/çizgiler gerekli ve bunlar tersden sırasıyla bulundu. Kodlamada bu şekilde basit olan 2 sayıdan (0-1) türedi. Bu sayılar, algoritmalar da gittikçe gelişiyor. Merak edilmesi gereken başlanıç noktası. Kim nasıl deneyerek keşfetti?
İlk bilgisayarın A.B.D ordusu tarafından geliştirildiğini biliyorum. Amacı ise top atışında koordinat hesaplarken kesin hesap yapmasıymış.

Sorunuza gelecek olursak, Windows'tan önce zaten işletim sistemleri vardı. Ek olarak Windows kendi altyapısını kullanmıyordu diye biliyorum. MS-DOS çıkıyor, win yazarak giriliyordu.

İlk bilgisayarın A.B.D ordusu tarafından geliştirildiğini biliyorum. Amacı ise top atışında koordinat hesaplarken kesin hesap yapmasıymış.

Sorunuza gelecek olursak, Windows'tan önce zaten işletim sistemleri vardı. Ek olarak Windows kendi altyapısını kullanmıyordu diye biliyorum. MS-DOS çıkıyor, win yazarak giriliyordu.
Kesin ve hızlı olması için. Makaleyi hatırladım şimdi. 60 kişilik matematik ekibinin 4-5 günde hesapladığı veriyi dakikalara indirmiş bilgisayarlar. Sonra yıllar geçmiş çocuklar Fortnite oynayıp küfretmek için kullanmaya başlamışlar bu kodlamaları ve üstün bilgisayarları.

İlk Windows zaten DOS ile beraberdi. Bulunan programlara pencereler vasıtasıyla giriş yapılıyordu. Win yazıp Enter deyince geçiyordu. Ben 3.1 ile Windows ile tanıştım. Windows 95 ile karşımıza direkt olarak pencereler geldi. Daha sonra böyle devam etti ve ediyor.

İlk Windows´lar MS-DOS´un skin giydirilmiş haliydi zaten. Windows 1.0´dan 3.11´e kadar olan bütün sürümler MS-DOS üzerinden çalıştırılan grafik arayüzleriydi. Bu açıdan bakıldığında Windows 95 (her ne kadar MS-DOS tabanlı olmaya devam etse de) kendi başına bağımsız çalışabilen ilk Windows sürümüydü. Windows 2000 ile birlikte NT çekirdeğine geçildi ve MS-DOS ile Windows tam anlamıyla birbirlerinden ayrılmış oldu.

Merhabalar, size bir sorum olacaktı. Windows kodlanarak yapıldıysa ilk Windows nasıl kodlandı? Yani ortada Windows yok, onu nasıl yazdılar da oldu?

Hocam bu sorunun cevabından önce ilk yazılım dili nasıl oluştu onu sorgulamak lazım :D. Konuya gelirsek Windows'dan önce işletim sistemi vardı Windows ile evrim geçirdi. Herkesin Windows'u bilmesinin sebebi çok büyük bir pazar payı olması.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı