iMac Late 2015’e SSD takma deneyimi ve zorlukları

EvrimK

Kilopat
Daha fazla  
iMac Late 2015 cihazım inanılmaz derecede yavaşlamıştı. Açılması tam 6 dakikadan fazla sürüyordu. Daha önce kendi bilgisayarıma bir SATA SSD takmış ve performansta ciddi artış görmüştüm, bu yüzden iMac’e de SSD takmak istiyordum. Ancak iMac’in açılması ve ekranın düzgün şekilde sökülüp tekrar monte edilmesi beni hep korkutuyordu. Konuyu defalarca araştırdım ama "Ya bir yeri kırarsam" düşüncesi hep beni geri adım attırdı.

Aslında bu konuda elim yatkındı, böyle işleri seviyorum ama iMac’i açmak özel bir çaba gerektiriyordu. Ekranın yapıştırma bantları, kısa kablolar, hassas konnektörler... Uğraşmaya değer mi diye düşünüyordum hep. Ama bir gece aniden "Yeter artık!" dedim ve denemeye karar verdim. Çekmecede bulduğum bir iple ekranı ayırabilir miyim diye denedim ama olmadı. Sonrasında ne varsa kaderime yazılmıştı.

Dosya Ekleri

• IMG_2136CF02-31DE-44EC-804F-CE02C8468050.JPEG
    IMG_2136CF02-31DE-44EC-804F-CE02C8468050.JPEG
    132,7 KB · Görüntüleme: 25
  • tempImageM9by56.png
    tempImageM9by56.png
    1,3 MB · Görüntüleme: 25
  • tempImage3POfX7.png
    tempImage3POfX7.png
    2,3 MB · Görüntüleme: 24
Tv nin ledlerinin önünde parlak yansıtıcı var. O parlak olandan bir miktar kesip köşelerden açmaya çalışsaydın çok rahat ederdin. Ben Tv yapışma panellerini bu yansıtıcıyla çok açtım. Esnek ve keskin.
Yotubede gördüm maket bıçağına benzer açma penasıyla köşeden Allah ne verdiyse dalıyorlar. Bu cihazdan bizde de var ağırlık var muhtemel hdd değişecek.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı