Size de bazı yerlerde katılıyorum ancak bazı noktalarda katılmıyorum. AMD kartlarının mining'deki başarısının sırrı ne tam olarak bilmiyorum. Ancak, 11,2TeraFlops değere sahip GTX 1080Ti kartından daha iyi mining yapabiliyor RX580 kartı.
Dediğim gibi bu değer GPU çekirdeğinin saniyede ne kadar işlem yaptığını gösteriyor. Bu kartlar her ne kadar 13TeraFlops değere sahip olsalar bile oyunlarda GTX 1080Ti kadar güç gösteremezler dediğiniz gibi. Çünkü iş için optimize edilmiş kartlar. Ancak yukarıda bahsettiğim RX Vega Gaming serisi, doğrudan oyun için çıkartılacak bir seri. Yani mining vb. işlerden de feragat ederek oyuna ağırlık verileceğini düşünüyorum. Ki 13+ TeraFlops işlem gücünün neredeyse tamamını oyuna ayırmak demek, (Oyun alanında)GTX 1080Ti'dan çok daha güçlü ve performanslı kartlar çıkartmak demek.
Bekleyip göreceğiz. Kart gücünü tam olarak önemsemiyorum ben. Fiyatını önemsiyorum. GTX 1080 fiyatına 1080Ti gücünde bir kart çıkartırlar umarım da Nvidia da indirime gider. Fiyatlar ucuzlar. Bizim işimize yarar.