İmam hatibe devam etmeli miyim?

Puuw1999

Hectopat
Yer
İstanbul Güngören
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5600 / Gigabyte GTX 1660 TI 6 GB / Kingston FURY Beast 2x8 3200MHz / Asus Prime B450M-K II / Thermalright Assassin King 120 SE / Samsung 256 GB Evo SATA 3.0 / WD Green SATA 3.0 1TB HDD / AOC 27G2SPU 1 MS 165 Hz
Meslek
Öğrenci Değil
Ben 15 yaşında 10.sınıf öğrencisiyim. Yazılıma yönelmek istiyorum fakat çevremdekiler imam hatip ile olmaz diyor. Ben herkesin aksine kendi isteğim ile imam hatibe gittim. Ailem de bundan oldukça mutlu. Derslerim çok iyi değil fakat imam hatip dersleri yani fıkıh, hadis, Kur'an, ve Arapçam çok iyi olduğu için diğer dersleri dengeliyor. Matematik, fizik, İngilizce gibi derslerden 40 gibi notlar almama rağmen yıl sonu ortalamam 85. Sizce imam hatibe devam mı etmeliyim yoksa meslek lisesine gidip yazılım bölümüne mi girmeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
@Yubup hocam haklı.
Orada öğrendiğiniz şeyler (sizin inancınıza göre söylüyorum) bu dünyada işe yaramaz.
Ben meslek sahibi olmak istemiyorum, bir köyde veya camii de imam olurum diyorsanız siz bilirsiniz. Siteler yazılımla oluşturulur, dua ile değil.

@Yubup hocam haklı.
Orada öğrendiğiniz şeyler (sizin inancınıza göre söylüyorum) bu dünyada işe yaramaz.
Ben meslek sahibi olmak istemiyorum, bir köyde veya camii de imam olurum diyorsanız siz bilirsiniz. Siteler yazılımla oluşturulur, dua ile değil.
Teşekkür ederim hocam. Bu arada @İlliMemati senin iyiliğin için konuşuyorum beni yanlış anlama bir isteğin veya sorunun varsa sorabilirsin. İstersen Discord'umu veririm.

İlerleyen dönemlerde camilerde cuma namazı kıldırmayı, hutbe vermeyi vs. öğretecekler ve bunlarda sınav notu olarak karşına çıkacak. Eğer ezberim kuvvetlidir diyorsan amenna fakat değil ise bence yol yakın iken ve yazılıma merakınız olduğundan dolayı ailenizle güzel bir şekilde konuşup onların da fikirlerini alarak farklı liselere yönelmenizi tavsiye ederim.

Mesaj yazanların amacını anlamadım açıkçası, olabilirsin zaten mesleğe de geçsen öğretecekleri şeyleri internet üzerinden çok rahat öğrenebilirsin (özellikle udemy v.b.) önemli olan üni sınavın da bölümü tutturmak lise de ne okuduğun pek önemli değil.

Mesaj yazanların amacını anlamadım açıkçası, olabilirsin zaten mesleğe de geçsen öğretecekleri şeyleri internet üzerinden çok rahat öğrenebilirsin (özellikle udemy v.b.) önemli olan üni sınavın da bölümü tutturmak lise de ne okuduğun pek önemli değil.
Evet sizde haklısınız fakat derslerin geneli ezber istediği için hem derslere odaklanıp hem Udemy gibi yerlerden kurs alıp onlara çalışması arkadaşı biraz zorlayabilir diye düşünmüştüm. Bunlar dışında benim gittiğim imam hatip lisesinden de güzel bir üniversite kazanan olmuştu.

Ne alaka hocam? :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı