Yazılım/Bilgisayar mühendisliği mesleği benim hedefim. İmam Hatip Anadolu Lisesi'nde 4 sene boyunca düzenli bir şekilde çalışıp iyi bir üniversiteye gidebilir miyim? İmkanım vardır değil mi?
Devlet üniversitesinden mezun olsam veya özel üniversiteden fark eder mi?
Hiçbir ücret ödemeden burs kazanıp gidebilir miyim?
Sorularımı cevaplarsanız sevinirim, şimdiden teşekkürler. İyi günler, iyi Sosyal'ler
Tabii ki her şey kafada bitiyor. Civari puanlarla anadolu lisesinde 4 yıl çürüttüm ve bir kaç arkadaşlarımın ortalaması hep iyiyken benim daha aşağılardaydı. Aynı puanla geldik ama onlar farkı açtı. Her zaman farkını koy.
Tabii ki her şey kafada bitiyor. Civari puanlarla anadolu lisesinde 4 yıl çürüttüm ve bir kaç arkadaşlarımın ortalaması hep iyiyken benim daha aşağılardaydı. Aynı puanla geldik ama onlar farkı açtı. Her zaman farkını koy.
4 sene boyunca düzenli çalışmayı planlıyorum. Allah nasip ederse birde hafız olmayı. İnşallah isteyen tüm kardeşlerim ve ben istediğimiz mesleğin sahibi oluruz. Ama şu 3 şey çok önemli; çalış, dua et, gerisini Allah'a bırak.
İmam Hatip Anadolu Lisesi'nden çıkan bir birey en kötü ihtimal imam olabiliyor. En önemlisi biz helal yoldan kazanmayı öğreniyoruz. Ayrıca ibadet etmeyi. Derslerimizin yarısı din dersi Allah'a çok şükür. Yine aynı dersleri görüyoruz, fakat her yiğidin harcı değil İmam Hatip Anadolu Lisesi mezunu olmak. İnsanın aklında hasetlik, nankörlük, kötülük olmadıktan sonra Allah işini de bereketlendirir hayatını da!
İmam Hatip Anadolu Lisesi'nden çıkan bir birey en kötü ihtimal imam olabiliyor. En önemlisi biz helal yoldan kazanmayı öğreniyoruz. Ayrıca ibadet etmeyi. Derslerimizin yarısı din dersi Allah'a çok şükür. Yine aynı dersleri görüyoruz, fakat her yiğidin harcı değil İmam Hatip Anadolu Lisesi mezunu olmak. İnsanın aklında hasetlik, nankörlük, kötülük olmadıktan sonra Allah işini de bereketlendirir hayatını da!
Diğer liselerden mezun olanlar haram para mı kazanıyor? Diğer liselerden mezun olanlar Allahsız mı? Allahı tanımıyorlar mı diğer liselerden mezun diye? Saygısızlık yapmayın. Herkesin dini kendine! Şu yorumunuz beni aşırı sinirlendirdi. Belli ki daha olgunlaşmamışsınız ergen bir hayattasınız.
Diğer liselerden mezun olanlar haram para mı kazanıyor? Diğer liselerden mezun olanlar Allahsız mı? Allahı tanımıyorlar mı diğer liselerden mezun diye? Saygısızlık yapmayın. Herkesin dini kendine! Şu yorumunuz beni aşırı sinirlendirdi. Belli ki daha olgunlaşmamışsınız ergen bir hayattasınız.
Haşa! Öyle demek istemedim ben. Ben diyorum ki ahlakını öğreniyorlar tam olarak. Diğer liselerde öğreniyor fakat imam hatipliler tam olarak öğreniyor imam hatibin özelliği bu. Bu arada nice Müslümanım diye gezinenler var, faiz yerler nice Müslümanım diye gezinenler var, Allah'a ibadet etmezler!