İmam Hatip ile iyi bir üniversite kazanılabilir mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Düzenli çalışarak elbette istediğiniz liseye gidebilirsiniz. Burs olayı değişken bir durum, kimi durumlarda belirli bir yüzde oranında burs kazanabiliyorsunuz kimi durumlarda da %100 burs alabiliyorsunuz. Tabii tam burslu okumak için daha yüksek puanlar kazanmanız gerek.

Okuduğunuz lisede gördüğünüz dersler Arapça ağırlıklı, dini içeriğe sahip dersler görüyorsunuz. Hedefleriniz güzel, imam hatip lisesinde okuyup da yazılım mühendisi olmak. Hafızlık da kolunuzda altın bileziğinizin olması demek. Yazılım mühendisliği olmazsa başka bir meslekle iştigal edersiniz.

Çalışarak başarılamayan iş azdır. Yeter ki o hedefe giden yolda pes etmeyin. Yılmadan çalışın.

İmam hatipliler ahlakı tam olarak öğreniyor diğerleri tam olarak öğrenemiyor demenizi çok doğru bulmuyorum. Bu insanın içinde olan bir şey. İmam hatip liselerine ailesinin zoruyla veya gidecek başka bir lise olmadığı için giden çok insan var.

Ahlak imam hatip ile mi öğreniliyormuş. Daha ahlak kavramının ne olduğunu bilmeden tam olarak öğreniyorum demez misin.

Soru sormak amaçlı açmadığın belli, senin gibi tam ahlak eğitimi almış birisi kat sayıları iyileştirmişti. https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2018/YKS/KILAVUZ_20042018.pdf Burada gerekli bilgilere ulaşabilirsin.

Fakat sen bu tam ahlaklı kafa ile bunları hiç düşünme.

Üniversite elbette kazanılabilir ama çok zor olacaktır. Anadolu lisesinde görülen dersler ile İmam hatip lisesinde görülen dersler aynı değildir diye düşünüyorum. Anadolu lisesinde daha bilime özelikle Fen liselerinde daha bilime yöneliktir. Açıkcası benim kendi fikrim İmam hatip lisesine giden insanlara itaat etmeyi öğretiyorlar diye düşünüyorum. Türkiye'nin özellikle bu durumda olması bence eğitimin sadece itaat etmeyi öğretmeleri. Sadece Din sömürgesi bence. Ayrıca ahlak anlayışı kişiden kişiye göre değişir. Ahlakı sadece dinden ibaret sanıyorsanız bu sizin sorununuz.

Din araçtır amaç değil. Senin mantıkla imam hatipe gidip her türlü ahlaki bilgiyi öğrenen her türlü dini bilgiyi öğrenen günde 15 saatini camide geçiren adam cennete gidecek. Her gün 15 saatlik ameliyatta giren doktor cehenneme. Boş yapmayalım, iyi insan olmak okulda öğrenilmez.

Soruna gelirsek imam hatip lisesinden cumhurbaşkanı olunabiliyorsa sen rahat rahat benim düşüncem mühendis olursun. Bu arada demişsin ki " Ben diyorum ki ahlakını öğreniyorlar tam olarak. Diğer liselerde öğreniyor fakat imam hatipliler tam olarak öğreniyor imam hatibin özelliği bu. " demişsin. Yanılıyorsun. Ahlak senin içinde olacaktır yeter ki sen iyi tarafını besle. Ahlakı okuldan değil ailenden alırsın.

Dini derslere çalışma gerekli olanlara çalış kazanırsın. Dindar değilsen dini derslerle boşuna vakit öldürme. İstersen liseni değiştir sana kalmış.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı