İmam Hatip ile iyi bir üniversite kazanılabilir mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İmam hatip lisesinden cumhurbaşkanı oluyorsa sen de mühendis olabilirsin tabii ki de. Diğer soruların için bir fikrim yok.
Yalnız arkadaş Üniversiteyi soruyor, Cumhurbaşkanımız Üniversiteye gitmedi ki.

Şimdilik işin iyi ama Tayyip gider başkası gelirse imam hatiplilerden sadece dini görev adamları çıkar, işin ilahiyat okumaksa kal imam hatipte ama yok ben farklı biri olacağım diyorsan, yani dinle alakalı olmayan bir meslek, Anadolu lisesine gitmelisin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben ortaokulu imam hatipte okudum. İlk başta çok karşıydım. Dini dersler falan ağırlıklı olduğu için zorlanmıştım ilk sene hatta başka okula geçmeyi bile düşündüm. Şu an proje imam hatip lisesindeyim gayet memnunum. Eğer kuran vs. az biliyorsan biraz zor olur ama alışırsın(tabi ortaokulu imam hatipte okumadıysan). Başkalarının oraya gitme gibi sözlerine kanma. Kendi yolunu çiz her zaman. İnsan dinine sahip çıkmalı öğrenmeli, bazıları müslümanım diyor daha namaz kılmayı abdest almayı ve Kelime-i Şahadet'i bile bilmiyor.

Şu an Tayyip seçilirse Allah'ın izniyle, ben de imam hatip lisesine gideceğim 5 sene boyunca Tayyip başta kalır ve ben zaten 4 senede çoktan okumuş bitirmiş olurum imam hatibi Allah nasip ederse. İmam hatibi bitirdikten sonra Allah nasip ederse iyi bir yazılımcı olmak için bir üniversite veya rütbeli bir asker için bir üniversiteye gitmeyi tercih edeceğim Allah nasip ederse. Teşekkürler.
Yalnız arkadaş Üniversiteyi soruyor, Cumhurbaşkanımız Üniversiteye gitmedi ki.
Bildiğim kadarıyla Cumhurbaşkanımız ilahiyat mezunu.

Çok doğru kardeşim, kesinlikle! İnsanda ahlak olmadıktan sonra ne yazar. Zaten liseye geçmeden önce iyice Kur'an-ı Kerim'i Tecvid kurallarını, okumasını öğrenmem lazım. Teşekkürler. Allah'a emanet ol.
Doğru biraz. Diğer liseliler 2 ders Din Kültürü dersini alırken imam hatiplilerin derslerinin yarısı din dersi bu açıdan zorlanabilenler oluyor. Şahsen ben Arapça dersinde zorlanıyorum. Benim İHL seçmemin nedeni dinimle ilgili bilgileri tam bir şekilde öğrenmek. Ayrıca yaşım 18 veya 19 değil benim yaşım yarın 15 olacak İnşAllah ve ben bilgisayardan Allah'a çok şükür anlıyorum, bu nedenden dolayı Yazılım/Bilgisayar mühendistliğini seçtim. Bilgisayar işlerini seviyorum mesela bozulunca yapma olayı gibi. Allah neyi nasip ettiyse o olunur benim hedeflerimden birisi de bu.
Diğer hedefim de ise asker olmak var. Teşekkürler konuma cevap verdiğin için. Allah'a emanet ol.
Evet sıkı çalışmayı planlıyorum. Ayrıca ben bir kasabada oturuyorum. LGS'ye girmedim İHL'ne gideceğim diye. Ayrıca evine en yakın 5 okuldan birini seçme şansımız var. Evimize en yakın bir Anadolu lisesi var ve amcamın oğlu orada okuyor kötü diyor. Evime en yakın zaten birde İHL var. Bende burayı seçtim. En güzel okul bende imam hatip. Bu herkesin görüşüne göredir benim görüşümde bu. Kaldırırız Allah'ın izniyle hem din hemde matematik . Hadi Allah'a emanet ol.
Orasını Allah bilir. Ayrıca insan zamanı varken Allah'ın Farzlarını yani emirlerini yerine getirmiyorsa Haramdır ve bu da insanı Cehennem'e sürükler.
Şöyle bir şey var bilir misin bilmem ama çalış, Dua et, gerisini Allah'a bırak. Böylece gerisi gelecektir. Önemli olan niyet. Allah'a emanet ol.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tayyip seçilirse mi gideceksin seçilmezse gitmeyeceksin yani Baya iyi düşünce yapısı nerden baksan başarılar sana.

Cumhurbaşkanını tanımıyorsun daha Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Akademisi mezunu söylenene göre (!)

Ahlakın Kur'an-ı Kerim'i Tecvid kuralları ile ne alakası var tecvid demek Kuran'ı güzel şekilde okumak demektir Arapça olarak ama ben senin Kur'an ın Türkçe mealini bile okuduğunu düşünmüyorum önce Türkçe mealini oku Kuran ne anlatmak istiyor onu al ondan sonra gerisine bakarsın.

Allah'ın Farzlarını yani emirlerini yerine getirmiyorsa Haramdır sözü derinlemesini incelenmesi gereken bir söz siz neye kime göre Haram diyorsunuz Namaz kılmayan insan Harama girmez Haram demek din kurallarına aykırı olduğu için yasaklanmış olan, yenilmesi, içilmesi, yapılması, söylenmesi vb. uygun olmayan, dince yasak olan şeylerdir bu insanı cehenneme sürükler demekte size kalmış bir şey değil Allah'ın kimi cennete kimi cehenneme sokacağını siz belirleyemezsiniz hatta yorum bile yapamazsınız siz kendi işinize imanınıza bakın insanlar hakkında üstünüze düşmeyen yorumlarda bulunmayın.

Size başarılar diliyorum ama gözünüzü seveyim kulaktan dolma eski kafa bilgilerden uzak durun.

İmam hatip antisi de o.

İmam hatiplerin sadece adı kirletiliyor. Doğru düzgün bir imam anca okulun yarısından olur. Orada okuyanların çoğu bence meslek lisesinde olmalıydı ki en azından gelecekte usta vb. olurlar ülkede denge kalır. İmam hatipten rasgele bir meslek okuyup açıkta kalmaktansa meslek lisesinden bir mesleğe tutunurum ben şahsen.

İmam hatip liseleri ilk kuruluş amacı imam ve hatip yetiştirmektedir. Bu amaç korunmalıdır. İmam hatip liselerinin çoğunun başarısı en alt düzeydedir matematiksel istatistikler böyle söylüyor.

Öncelikle o zaat sizinde cumhurbaşkanınız. Türkçe konuşacağını yıllar yıllar önce söylemişti ki bu bence büyük bir artı. Ayrıca ülke diploma ile yönetilmiyor. Görgü ve ahlak konusunda mutabık kaldık sanırım sizin ile.

Cümlenin başına ve sonuna şükür ekelemen seni iyi bir müslüman yapmıyor.
Yazını uzatıyorsun ve bana göre antipatik gözüküyor.

Gideceğin lise daha çok senin azmine bağlı. Zeka (hani o absürt IQ puanıyla ölçülen) sadece daha hızlı öğrenmeni sağlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…