İmam hatip liseleri iyi mi?

İmam hatip hem lise hem de ortaokul ikisine de gidilmez. Pişmanlık. Ben aile zoru ile gönderilmiştim ortaokula hala neden boyun eğdim diyorum.

Cevher-ül Cezeri?

Ben imamhatip'te okudum kendi deneyimlerim güzeldi. Sınıflar az kişi öğretmenler iyidi. Haftada 2 ders peygamberimizin hayatını öğrenmek ve biraz hadisler, ayetlerle alakadar olmak bir sıkıntı değildi benim için. Müslüman olmasak bile insanın bu derslerden insanlık adına güzel şeyler öğrenebileceği kanaatindeyim. Merhamet ,dürüstlük vs. gibi kavramları "islamın değer verdiği durumlar" olarak anlatıldı diye kaale almayanlar burada aydınmış gibi takılmasın. Arapça öğrenmek te sandığınızdan çok daha iyi bir durum. Ne olursa olsun yeni bir dil öğrenmek her zaman harika bir şeydir. Ayrıca sen istesen de istemesen de Türkiye çeşitli Arap ülkeleri ile işbirliği halinde ve arapça kendisine birçok iş imkanı oluşturabilir. Liselerde taşkınlık yapıp okula eğitim için gelmeyen dallamalar ortada dolaşmaya devam ederken kız erkeğin ayrı oturmasında da bir problem olduğunu da sanmıyorum.

Bende bu liselerden birinde okudum, normal İHL'lerden çok farklı. En azından bizimki öyleydi. Din derslerini basit tutarlardı, sınavları çok kolay sorarlardı. 12. sınıfta ise din derslerinde full kendi derslerimize çalışırdık. Bizde hiç namaza gideceksiniz falan diye baskı olmadı. Dediğim gibi yönetimden yönetime değişiyor. Bizimkinin dinle alakası sadece isminin İHL olması idi diyebilirim yani. Ben öneririm yani çünkü fen lisesi gibi yönetim istediği öğretmeni seçip getirtebiliyor. Kaliteli eğitimi var yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…