İmam hatip liselerine gidilir mi?

İmam hatiplerin doğru düzgün dini eğitim vermediğini düşünüyoruz. Ayrıca sadece bundan bahsedilmesi konu içinde.

Genel olarak din üzerinden eleştirdiğiniz için öyle yazdım. Okuldan okula değişir yazdığın durum.

Kardeşim sen ne anlatıyorsun? Düşük akademik başarı ile öğrenci alan imam-hatip lisesinin meslek lisesinden farkı olmaz zaten.Bir sakıncası yok tabiki farklı düşünmenin.

Genel olarak din üzerinden eleştirdiğiniz için öyle yazdım. Okuldan okula değişir yazdığın durum.

Din üzerinden eleştirdik çünkü imam hatip dini eğitim veren bir okul ama dini eğitimi bile doğru düzgün veremiyorlar.

İyi imam hatip okulları da var ama istisnalar kaideyi bozmaz.

Din üzerinden eleştirdik çünkü imam hatip dini eğitim veren bir okul ama dini eğitimi bile doğru düzgün veremiyorlar.
Nereden biliyorsun? İmam-hatip de okuyor olmalısın böyle kesin konuştuğuna göre.

İyi imam hatip okulları da var ama istisnalar kaideyi bozmaz.
Kötü fen liseleri yok mu?

İstiklal marşını onaylayan kişiye, kişilere sormak lazım onu da.
Ona kalırsa ülkenin bayrağı Osmanlı'nın son döneminin bayrağı. Osmanlı bayrağı - Vikipedi
Bir diğer örnek olan Emeviler ve Abbasiler son derece zalimlerdi ve yaptıkları onca şeyin din adı altında geçmediğini düşünüyorum.
Evet doğru. Dini kullandılar ama iyi hükümdarı da vardı. Ömer bin Abdülaziz idi sanırım. Baska da yok herhalde. O yüzden çoğul eki kullanmadım. İ yüzden çok uzun ömürlü değillerdi.
Bunlar dört büyük imamdan İmam-ı Azam, Ahmet bin Hanbel'e bile eziyet etti.
Diğer imamları bilmiyorum.
Hani mesela x konusu dinde caiz değil mesela ama fetva verdirerek kendi lehlerine kullanıyorlar ya. Öyle yaptırmaya çalışıyorlar ama kabul etmeyince zorluyorlar vs...

Arkadaşlar konu sapıyor, dine karşı bir tutum yada dini savunma meselesi değilki konu. Konu okulun verdiği eğitim haklısınız ancak herkes etrafındaki imam hatip liselerine bakarak genelleme yapacak doğal olarak, bunun başka bir yolu yok. Spesifik olarak bir okul sorulur, o okulda okuyan biri (ya da tanıdığı olan biri) gelir " okul iyi , şu şu sebeplerden eğitimini beğeniyorum" derse bize de " bu okula iyi deniyor, isteyenler araştırıp tercih edebilir" demek düşer. Ancak her ilde en az 5-6 (küçük illerden bahsediyorum) tane imam hatip var, insanın orda okuyan arkadaşları da var. Herkes onlardan duyduğunu konuşuyor normal olarak. Sizin önerdiğiniz , eğitimi iyi dediğiniz spesifik bir okul varsa buyrun söyleyin, konuyla ilgili arkadaşların işine yarar.

Bizzat şahit oldum "gay" mevzusuna.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…