İmam hatip mi meslek lisesi mi?

Florxsy BAN

Hectopat
Daha fazla  
İstediğim Anadolu'yu küsuratla kaçırdım. 2. tercihlerde imam hatipler ve meslekler kalmış evimin yakınında bir imam hatip var bir de evime çok uzak özel kolej olan bir meslek lisesi var yıllık 25 bin ( servis yemek içinde değil ) bu fiyat her yıl devletin verdiği zama göre artacak 4 yıl okuyacağım için rahat 60 70 bine çıkar diye düşünüyorum 3 kardeşiz hepimiz okula gidiyoruz. Babam memur maaşı 22bin TL gibi bir şey siz hangisini tercih edersiniz? ( benim aklımdan geçen imam hatibe gidip ara tatilde istediğim Anadolu'ya nakil aldırmak )

Hocam, 3 yıl önce bende sizinle aynı durumdaydım. İmam hatibe gittim ve şu an çok pişmanım. Özellikle Arapça, kuran, fıkıh, vs. dersler gerçekten çok zorluyor. Eğer ortaokulda imam hatibe gitmediyseniz, imam hatibe gitmenizi kesinlikle tavsiye etmem. Tavsiyem ortalama bir Anadolu'ya gidip oradan nakil aldırmanızdır, zira özel de pek uygun durmuyor.

Imam hatip ortaminda yapamassin dostum gereksiz ekstra dersler de cekilmez. Meslek lisesi hem sana iş imkani sağlar hemde gerçekten isine yarayacak bir eğitim alırsın.

Nakil aldırabilirseniz tamam ama normal şartlarda imamhatip cehennem. Kolej için 25 bin lira su parası gibi bir şey bu arada.

Meslek lisesine maddi durumunuz yetmiyorsa İmam hatip tercih edilebilir ama ben olsam şahsen İmam hatip tercih etmezdim çok sığ düşünce yapısına sahip hocalar var ve din ile ilgili herhangi bir soruda aynı cevabı vermeleri kaçınılmaz oluyor benim yakınımda gidipde ateist veya deist ayrılan çok arkadaş vardı.

Anadoluya geçmek için imam hatibe gidilir ama kalıcı olacaksa tavsiye etmem. Bir imam hatip mezunu olarak kesinlikle ne kardeşimi ne de çocuğumu imam hatibe göndermem, göndermedim.

Meslek

İmam olmayacaksan imam hatip çöp sadece Kuran'ı ezberletmeye dayalı bir yer.

Kontejan açığı çıkmadığı sürece nakil olmaz.
Çıkarsa olabilir.

Para yeterse üçünüze de mesleğe git diyeceğim.

Anadoluya geçmek için imam hatibe gidilir ama kalıcı olacaksa tavsiye etmem. Bir imam hatip mezunu olarak kesinlikle ne kardeşimi ne de çocuğumu imam hatibe göndermem, göndermedim.
Kontejan açığı çıkmazsa kalabilirsin imam hatip'te.

6 tane yakın arkadaştık 3'ü sağlam ateist oldu biz de çıtırdan gevşedik ama hala iyi arkadaşlarımdır. Okulun ama ondan önce ailenin çok büyük etkisi var.

Ödeyebilirseniz meslek. En kötü imam hatipte başlayıp açık çıkmazsa mesleğe geçersiniz.

6 tane yakın arkadaştık 3'ü sağlam ateist oldu biz de çıtırdan gevşedik ama hala iyi arkadaşlarımdır. Okulun ama ondan önce ailenin çok büyük etkisi var.
Benim babam da deist ya da ateist(ikisi de olabilir) ama ben Müslümanım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…