İmam hatipler çok mu kötü?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hocam ben 10. sınıftayım şu an. Orta okulu İmamhatip okudum. Okulda ne ararsan vardı. Bir sokak ötede normal ortaokul vardı ve mahallemiz çok kötü bir mahalle değildi, ortalama bir mahalleydi. Okulda her şey vardı ama her şey sigara falan sorun değildi benim için. Eş cinsellik, hocaların kötü oluşu, ders anlatmayı bilmemeleri. Hocalarımız 5-6 tanesi gençti, geri kalanı 70-80 yaşında öğretmendi. Sınav esnasında uyuduğunu bilirim. Ve bizim okulun müdürü feminist idi kızlara aşırı şekilde ayrım yaparlardı. Bizim kılık kıyafetimize ayakkabımıza karışırken onlar serbest gelirlerdi, müdüre bunu anlattığımızda terslerdi bizi. Tek iyi yönü olarak sınıfta kız olmayınca hocalar ile rahat rahat konuşuyorduk. Arapçaya gelirsek Arapça öğretilmedi bize sadece kitaptan okuduk dersin hocası sınavdan önce soruları verirdi bizimde işimize gelirdi. İşin özü ben kimseye tavsiye etmem.
 
Ben zamanında babamın baskısıyla gittim başlarda iyi güzel diyordum sonrasında kafama vurmaya başladım öncelikle ders saatleri ekstra dersler olduğu için uzuyor gittiğin okulada bağlı, arapça dersi için şöyle diyeyim yararı olmaz ve öğrenmesi çok zor önceden "Kuran-ı Kerim" okumadıysan harfleri okuman vb çok zorlaşıyor bunu yaşadım notların düşük geliyor, ve gittiğim okul son 2 yılda çok baskı kurmaya başlamıştı yönetim değişti proje oldu her gün deneme oluyordu çok zorlanıyorduk. tekrar ortaokul seçme şansım olsa gitmezdim.
 
Eğitimi kötü. Mesela ben Müslümanlığı tam olarak benimsememiş olmama rağmen imam hatiplerin olması taraftarıyım. Merdiven altı takkeli cübbelilerin ağzından çıkan sözlerle kendini asker gibi zanneden insanların türemesindense. Devlet denetiminde kadrolu bilgili insanları atayarak eğitim vermesi mantıklı geliyor.
 
Boş bir yer onu soyleyebilirim. İmam Hatip diye sütten çıkmış akkaşık insanlar aklınıza gelmesin. Meslek liselerinden farkı yoktur. Küfür kıyamet, sigara,esrar orada da fazlasıyla olan şeyler.
 
İmam hatip okulları neden bu kadar kötü görülüyor? Arapça dersi verilmesi oradan çıkan öğrencilerin cahil olacağı anlamına mı gelir? Aşırı genel konuşuluyor ve acayip bir ön yargı var. Ben çok iyi öğretmenler tanıdım. Anket koyuyorum çünkü forumun genel durumunu merak ediyorum. Fikirlerinizi bu konunun altına yazabilirsiniz.
Arkadaşımın abisi imam hatipe gidiyordu.Annesine dokunursa cehenneme gideceiğini söylemişler psikolojesi bozuldu. Berbat.
 
Amaç Arapça öğrenmek değil İslam'ı öğretiyorlar. Ama biz Laik bir ülkeyiz.

Ya isteyen gider o liseye istemeyen gitmez kardeşim hani laik bir ülke ya bura isteyen istediği okula gider isteyen Alman Lisesi'ne gider isteyen İmam Hatibe kimse tercihte zorlamıyor şurayı tercih et diye.
 
İmam hatip lisesi mezunuyum, kuran-ı kerim okumayı ve arapçayı'da imam hatipte öğrenmedim, 4 sene boyunca Imamhatip'te okudum.
Bu ülke de fen liselerine ve meslek liselerine değil de imamhatip liselerine bu kadar çok destek verilmesi de eğitim sistemimizin nerede olduğunu gösterir. Kimse kusura bakmasın.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı