İmam Hatip'lerin Ülkemize Etkisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

kraWn

Hectopat
Katılım
17 Ağustos 2017
Mesajlar
5
'Laik' bir bakış açısıyla bakarsak bu konu hakkında düşünceleriniz neler?
 
Konu kilitlenecek fakat artık her okulu yavaş yavaş İmam Hatip yapıyorlar. Hayır bu kadar fazla olmasa ve ana dersler yerine bu kadar çok bu konulara ağırlık vermeseler zararı olmaz aksine faydası bile olur. Artık Şeriat Dersi bile verilecek. Siz düşünün yani. Bir şeyi de tadında bırakmıyorlar.
 
Arkadaşlar, İmam Hatip'ler sadece cahillik seviyesini artırır. O "aşırı dinci tayfa" asıl olayların sorumlusu bu ülkedeki.
 
Laik değilde "Tarafsız" olarak bakmamız gerekirse, her şehre hatta coğrafi bölgeye (İç Anadolu, Marmara vb.) 1'den fazla İmam Hatip lisesinin faydası olacağını sanmıyorum. O binaları Fen ve Teknoloji lisesi kurup, araştırma atölyelerine çevirebilirlerdi. Boşa yatırım.
 
Türkiye'nin büyük bir çoğunluğu müslüman. Ve bu açıdan bakarsanız dinimizi ögreten okulların, derslerin olması normal bir şey. Diğer insanlara neden batıyor anlamıyorum. Hristiyan okulları da olmuştur zamanında. Konuya hakim değilim şu an var mı bilmiyorum ancak tarihimizde olduğunu biliyorum. Ülkemize bi etkisi var mı diye sorarsan bence kesinlikle yok. Müslüman vatandaşların dini değerlerini öğrenebilmesi için Imam Hatipler çok önemli. İnsanlar dininde bilinçleniyor diye ülkemize kötü bir etki mi olacak sanki ? İnsanların inançlarıni daha detaylı şekilde öğrenmesi ve aynı zamanda normal dersleri görmesi çok güzel bir şey.
 
Türkiye'nin büyük bir çoğunluğu müslüman. Ve bu açıdan bakarsanız dinimizi ögreten okulların, derslerin olması normal bir şey. Diğer insanlara neden batıyor anlamıyorum. Hristiyan okulları da olmuştur zamanda. Konuya hakim değilim şu an var mı bilmiyorum ancak tarihimizde hep olmuş. Ülkemize bi etkisi var mı diye sorarsan bence kesinlikle yok. Müslüman vatandaşların dini değerlerini öğrenebilmesi için Imam Hatipler çok önemli. İnsanlar dininde bilinçleniyor diye ülkemize kötü bir etki mi olacak sanki ? İnsanların inançlarıni daha detaylı şekilde öğrenmesi ve aynı zamanda normal dersleri görmesi çok güzel bir şey.


Dinle gelişebilir miyiz hocam peki?
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı