İmamhatip ve meslek liseleri nasıl?

Sigara içmenin iyi bir şey olduğunu savunmuyorum. Zarar tamamen içilmemeli ancak şu devirde içmeyen kalmadı neredeyse. Kaldı ki milleti buna göre yargılamayı doğru bulmuyorum.
Sigara içmek, küfür etmek bir insanın değerini düşürmez. Böyle şeylerde zarar sadece kişinin kendinedir.
 
@One Face, direkt açık öğretime geçilebilir. Boşa vakit kaybetmeye gerek yok.
@Polorchen, küfür etmek bir insanı tamamen aciz duruma düşürür. Kendini ifade edemeyen insanlar küfüre başvurur, ben genelde o tarz insanlardan uzak duruyorum.
 
2021'e geldik, 2022'ye 1 ay falan kaldı.
Şimdi değişiklikler falan olmuş mudur, gören ne görmüştür diye merak ediyorum.

İmam hatip lisesini Arapça haricindeki dersleri sevdiğim için düşünüyorum.
Meslek lisesini ise isminden dolayı, meslek öğretmesinden dolayı düşünüyorum (2 tane meslek bilme gibi bir düşünce).
Meslek liselerini normalde tavsiye etmem ama her şekilde imam hatiplerden iyidir, mesleğe gidebilirsin. Arapça öğreten kurs bulabilirsen, orada öğrenebilirsin Arapçayı.
Meslek lisesine gitme eğitim kalitesi, arkadaş ortamı kötü oraya gidip sigara içmeyen yok.
Meslek liselerinin tek problemi sigaraysa, öyle kalsın.
 
@One Face, ülkemizdeki imam hatiplerin puanı da çoğunluğunun düşük. Milletin başka alternatifi olmadığı için gidiyor zaten. Ancak yanlış bir düşünce, ülkede açık öğretim gibi bir fırsat varken o değerlendirilmeli.

@Yeniçocuk, yok kardeşim. Eyvallah, ben seni biliyorum. Bu arada tabii ki beni de eleştirebilirsin, eleştiremezsin diye bir şey demiyorum zaten. Yanlışımız varsa düzeltiriz ancak her şey saygı çerçevesi içerisinde. 🤗
 
@One Face, direkt açık öğretime geçilebilir. Boşa vakit kaybetmeye gerek yok.
@Polorchen, küfür etmek bir insanı tamamen aciz duruma düşürür. Kendini ifade edemeyen insanlar küfüre başvurur, ben genelde o tarz insanlardan uzak duruyorum.
Uzak durulması gayet normaldir. Dediğim gibi zararı kendisine olsa da rahatsız olunulabilir. Ancak bu demek değildir ki küfür eden her insan kötüdür.
 
@Polorchen, tabii ki. Küfür ederek kendini küçük düşürüyor. Başka bir şey değil, öyle insanların da genel olarak kendini ifade etme problemi oluyor. Ciddi bir problem, umarım en kısa süre içerisinde kendini düzeltebilirler.
 
@Rexie, arkadaşın dediğini aslında tahmin edebiliyorum. Malum kişi diyeyim sen anla, onun ideojileri.
@Yeniçocuk, milleti umursamıyorum. Sırf düşüncelerimden dolayı beni linç ettiklerini sananlar da oluyor ama ben onların demesiyle milleti yönlendirmeyi bırakacak değilim.

Ben öyle düşünmemiştim aslında ama yine sizin dediğinizden gidecek olursak onu da seven, destekleyen olabilir. Birinin sevdiği bir şeye "İğrenç" demek saygısızlıktır. Mesela başka bir X kişisinin atıyorum Atatürk'ün ideolojilerine iğrenç dediğini düşünün. Saygısızlık olur değil mi? Ben şahsın ideoloji derken İslam'ı bir ideoloji sanarak belirtmiş olabileceğini düşündüğüm için sormuştum. Yine de her türlü saygısızlık oluyor.
 

Geri
Yukarı