İmamoğlu'na hapis cezası verildi!

Fj8omJPVsAEQtBZ.jpg

Söylediği sözler Süleyman Soylu'ya. Süleyman Soylu'ya demesinin sebebi de aynı kelimeyi kendisi üzerinde kullanması.

Bu olayla ilgili bir sürü dava açıldı, ilgili kişilerin hepsi de beraat etti. Haberiniz olsun :)
Ahmağa ahmak demek ne ara suç olmuş 🙃

@ItsAllGoodman @Hoinchuhayn TDK sözlükte şöyle:
Aklını gereği gibi kullanamayan, bön, budala, aptal:
"En doğru, en yüksek fikir, bir cahil veya ahmağın elinde gülünç, değersiz bir hâle gelebilir." - Mehmet Kaplan

Atasözleri, Deyimler veya Birleşik Fiiller

ahmağa yüz, abdala söz vermeye gelmez

Birleşik Kelimeler

Gördüğünüz gibi Atasözleri bile var bu kelime ile ilgili.

Çok yerinde bir karar. İBB'de PKK üyesi barındıran adama az bile.
Çözüm süreci adı altında ihanet sürecini yürüten kimdi? Hiçbir siyasi oluşum bile isteye PKK'lı adamı belediyenin içine sokmaz. Birileri onları sokar, bu da direkt olarak İmamoğlu'nu bağlamaz. Hatta komplo teorisi yürüteceksek bazı kişiler kasten bu isimleri İBB'ye sokup algı operasyonu yapmayı amaçlamış da olabilir. Bi' vatansever siz değilsiniz. Hatta siz hiç vatansever değilsiniz. Öyle olsaydınız ülkeye milyonlarca ne olduğu belirsiz adamı doldurmazdınız. Mülteci problemi PKK'dan daha büyük bir sorun.

Hakaret suçundan dolayı aldığı ceza normal değil mi ben mi yanılıyorum? Millet Twitter'da küfür yedim diye dava açıyor sürekli zaten.
Hakaret tanımı nedir? "AKP kötü siyaset yapıyor, Recep Tayyip Erdoğan'ı beğenmiyorum" demek de birilerine göre hakaret. Ayrıca diyelim İmamoğlu'nun söyledikleri hakaret olsun, yine de 2 yıl 7 ay ceza alması ve siyaset yasağı alması mı gerekiyor? Tazminat davası açarsın ve işi çözersin. Hakaret davalarında bu olur. Gaspçı adamlar ifade verip elini kolunu sallayarak çıkıyor veya 3-5 ay yatıyor ama iş siyasi hakarete gelince olayı buraya getiriyorlar. Ayrıca iktidar partisinin hem muhalefete, hem de halka ettiği hakaretler daha fazla ama onlara dava açamıyorsun, açsan da sonuç çıkmıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı