İmana gelebilir miyim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
1
Yer
Sehit Muhtar/Zambak Sok./Gumus Gerdan Apt./Beyoglu
Tartışma konusu sanıp atlamamanızı rica edeceğim çünkü gayet ciddi bir konuşma istiyorum. Madem ki kitaplara göre bu dünyada araştırmak ve doğru dini bulmakla görevliyim, halihazırda inanan bazı kişilerin bana yardımcı olmasını istiyorum. Hem, kim cehennemde yanmak ister değil mi?

Sıfırdan başlayalım, gelen her yoruma açığım. Belki bir aydınlanmaya sebep olur.

Dinler tarihini araştırmakla başlayabilirsin. Çok tanrılılardan tanrıtanımazlara kadar hepsine bakabilirsin. Sadece Kur'an değil, İncil, Tevrat vb. diğer kitapları da okuyabilirsin.

Kendi içinde ne kadar hissettiğin önemlidir zaten sana birilerinin bir şey anlatması değil bence.

Sen kabul etmek istemediğin sürece sana milyonlarca kanıt da göstersek doğru din ile ilgili, bir siyasetçi gibi onlara karşı bir tez ortaya atabilirsin, bunun sınırı yok.

Bu forumda sana dini konularda yardımcı olabilecek nitelikli biri olduğunu düşünmüyorum.

Yine de seninle biraz konuşabilirim, sorun varsa cevaplayabilirim yoksa sıfırdan sana her şeyi anlatmaya çalışsam yıllarımı alır sanki.

Madem ki kitaplara göre bu dünyada araştırmak ve doğru dini bulmakla görevliyim, halihazırda inanan bazı kişilerin bana yardımcı olmasını istiyorum.
Benim size naçizane tavsiyem sizinde dediğiniz gibi doğru dini bulup bulmamakla siz görevlisiniz. Burada konu açarak herhangi bir sonuca varamazsın, varılmıyor da. Onun için merak ettiğiniz hangi kitap varsa açın okuyun internetten. Kendinize göre mantıklı-mantıksız, doğru-yanlış olarak irdeleyin. Baktınız takıldığınız yerler var o takıldığınız yerleri de o dine mensup hocalardan-öğretmenlerden dinleyin. Çünkü bunlar adı üzerinde "İnanç" meselesi. Herhangi bir şekilde kanıtlanmadığı için net bir sonuca varmak mümkün olmuyor.

Öncelikle şunu söyleyeyim, İslam dininde Müslüman olmayan herkes cehenneme gidecektir diye bir şey yok. Ek olarak, din kitaplarının çevirilerini okumayın. Hepsinde yanlış çeviriler var, aklınız karışır ve yanlış bilgilenirsiniz. Araştırın, tartın, gönlünüzden geçene odaklanın.

İfadeler: acv
Bence cehenneme gitmemek için inanmakta inanç sayılmıyor. Sonuçta bir çıkar ilişkisi oluşuyor ve çıkar doğrultusunda inanç göstermiş oluyorsunuz. Bende bunu merak ediyorum, eğer öbür taraf dedikleri yerde bir vaat bulunmasaydı cennet yada cehennem gibi, bugün kim neden inanırdı? Bunlar hep merak ettiğim ilginç sorular.

Ne hakkında yardımcı olmamızı istersin ?

Neden inanmam gerektiğini bir mantık çerçevesi içinde anlatmanızı istiyorum. Biliyorum bu şekilde söyleyince zor gibi gözüküyor fakat siz bir müslümansanız en azından sizi ikna eden en az bir adet bilgiye sahip olmanız gerekiyor.

Tarihle aramın hiç iyi olmaması sebebiyle daha önce bu gibi konularda araştırma yapmadım. Önerinizi dikkate alacağım.

Elbette inanmak istiyorum. Sonsuz ahiret hayatını önemsiyorum açıkçası.

Bu forumda bana yardım edecek birisi neden çıkmayacak olsun? Her inananın kendince bir inanma nedeni yok mu? Belki benim de aydınlanmama sebep olacak bir fikir edinirim.

Tarihle aramın hiç iyi olmaması sebebiyle daha önce bu gibi konularda araştırma yapmadım. Önerinizi dikkate alacağım.
Her şeye bak. İnternetteki bilgi, kitaplar, araştırmalar. İlla tarihi bilmene gerek yok. Yaz Google amcaya bak. Ama tek yerden bakma. Farklı kaynaklar da aynı şeyi mi söylüyor hepsine bak. Burada sor. Okumuş birisi varsa eğer sorduğun soruya kaynak ve bilgi gösterebilir sana. Acele etme yani. Tuğçe Kazaz gibi dinden dine atlayınca ekstra bonus vermiyorlar ondan eminim

Gerçi daha dişin arasına kaçan nohut tanesi orucu bozuyor mu onu çözemediler ama kısmet tabii

Dinleri tartışarak aralarından bir tanesini mantıklı bulup ona inanmayı seçmek çok saçmadır. İnanış seçilecek bir şey değil. Bazı olaylarla karşılaşırsın, bir şeylere tanık olursun, bunlar senin içinde bazı mantık çerçevelerinin oluşumuna yer hazırlar ve ondan sonra inanışın kendi kendine meydana gelir zaten. Tabi eğer kalben bir takım işaretlerin ve yolların gösterildiğine inanmak istiyorsan. Yoksa "uydum ona", "uydum şuna" diyerek herhangi bir dine girilemez. Tarikatlara girersin o ayrı mesele zaten onlar din değil, kendi şeyhlerine tapan müritlerden ibaret. Kısaca insanlarla tartışarak din seçilemez. Cehennemde yanmamak için gibi bir düşünce ile yola çıkarsan gene o iş imkansız. Bu daha çok alay etmek gibi görünüyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…