İmana gelebilir miyim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İnanmak için bazı soruları sormadan inanman gerekiyor. Dinde mutlak itaat söz konusudur. Koşulsuz sualsiz iman etmeniz isteniyor. Bu aklımıza gelen neden, nasıl, niye gibi soruların cevabını veremiyor inanan kişi.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

bu videodaki hocanın konuşması kadar saçma bi konuşma görmedim. Hiç kendi fikri yok. Kitaptan bişeyler alıp söylemek istiyor ama ateist kişinin sorduğu soruya cevap değil hiç biri. Ayrıca ateist sakince sorular sorarken hoca bi anda sinir yapıyor nedense.

Koşulsuz sualsiz iman etmeniz isteniyor

"Koşulsuz sualsiz iman etmeniz isteniyor." Eğer böyle bir şey istenseydi Kur'an ilk emri "Oku" olmazdı. Allah sana akıl vermiş. Oku araştır öğren demiş. Sorgulayacaksın ki gerçeği bulasın. İslam dini o kadar basit ki bazı şeyleri biz insanlar zorlaştırıyoruz. Tüm dinlerin ortak paydası insanlığa faydalı olmaktır.

Neresi saçma mesela açabilir misiniz?

Konunun felsefeyle alakası nedir? Din konuları açmak yasak mı değil mi?
Hayır yasak değil. Dini konular felsefe başlığına açılır genelde.
Gerçi bir de şöyle düşünmek gerek; sırf sen ikna olmadın veya doğruyu bulamadın diye seni cehenneme atan bir tanrı ne kadar doğru mesela? Madem böyle bir zorunluluk var neden o zaman ben yaratılmadan önce bunlar bana yüklenip gönderilmedim demez mi adam:)

Bu videodaki hocanın konuşması kadar saçma bi konuşma görmedim.
Bu videoları izledim ve savunanı da çok. Ama bu adam hiçbir şeye cevap vermiyor ki. Sadece sorulan soruları evirip çevirip kelime oyunu yapıp geri yolluyor. Birkaç tane de boş adm ağlıyor her cevap verdiğinde o kadar:)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı