Gerçekten düşüncene saygı duyuyorum.Bigbang patlamasını araştır derim.
Bahsettiğin ayet öyle değil,Belirttiğiniz ayet var fakat bir ayette de "sahil amel işleyen (müslüman olma şartı olmayan) birey de cennete gidebilir" cümlesi mevcut.
Ne yapıyoruz bu durumda?
İnsanlara yanlış bilgi veriyorsun kendini de başkalarını da yanıltma islâm dini İbrahim Suresi 18. Ayette derki;
İmansızların yaptıkları faydalı işler, fırtınalı bir günde rüzgârın savurduğu kül gibidir. Ahirette o işlerin hiçbir faydası olmaz.
1400 yıl önce zaten dediğiniz Bing bang patlaması, zerre den daha küçük olan atomun kuran da bildirilmesi zaten bir kanıttır. Dünyanın elips şeklinde olması, gezegenlerin belirli bir yörüngede hareket etmesi de zaten yazıyor. Teknoloji bunları keşfedeli 150 sene oldu. 1400 yıl sene önce kim bilebilirdi.Çok utanç verici bir soru, Ben neden Din'lere inanmıyorum çünkü hiç birisi gerçek değil. Bu durumda yaratıcı olmadığını da söylüyorum, Zaten evren Atom ve nöronlar'dan oluştuğu için dediklerimi kanıtlar nitelikte. Ancak sizin Tanrı'nızı kanıtlayacak hiçbir kanıtınız yok, Sadece var ve ölünce böyle böyle dersiniz.
Güney Kore’nin çoğu inançsız, Ateist bir ülke. En çok üyesi bulunan semavi din ise Hristiyanlık. Bu arada cümlenizde bunun doğru olduğunu düşünüyor demişsiniz anlayamadım biraz açar mısınız?'' Her Müslüman '' neden oluyor? Örneğin Uzak Doğu ülkelerinde örneğin Güney Kore, Din ve Tanrı'ları farklı ancak onlar bunun doğru olduğunu düşünüyor. Peki o zaman Bütün Kore'liler cehennem'de mi kalacak?
Bir deprem anında ya da bir yakınınız ciddi hasta olduğunda. Hiç şifa ve ya dua ettiğiniz olmadı mı?
Allah korusun da yarın bir gün ailenizden birisi ölümcül bir hastalığa yakalanacak olsa; dua etmez miydiniz?
Bence burada her kim "etmezdim" derse; yalan söylüyordur.
O zaman hani Tanrı "hayal ürünüydü"?
Güney Kore'nin çoğu inançsız olma sebebi nedir sizce? Çünkü onlar gerçeği bildiği için, Japonya ve Çin dahildir.Güney Kore’nin çoğu inançsız, Ateist bir ülke. En çok üyesi bulunan semavi din ise Hristiyanlık. Bu arada cümlenizde bunun doğru olduğunu düşünüyor demişsiniz anlayamadım biraz açar mısınız?
Yarın bir gün diriltildiğin zaman cehenneme gideceksin dediklerinde bana bir şans neden verilmedi, ben iman eden biri olacaktım diyemesinler diye insana dünyada bir şans verilir.Allah sonsuz kudreti ve kader kavramıyla bizim doğuştan ölüşe ne yaşayacağımızı ve yapacağımızı biliyor.
Ama bir sınava tabi tutuyor, sınıyor. Bakalım hangi dini seçecek, ibadet edecek mi etmeyecek mi? Bu bir çelişki değil mi?
Allah sonuçta hangi dine inanacağımızı ve sonunda cennete mı cehenneme mi gideceğimizi biliyorsa neden sınava tabi tutuyor?
Hiç düşündün mü, bundan 1400 yıl önce teknoloji çok gelişmiş olabilir mi? Belki gelişmişti Kral Raa zamanında teknoloji gelişmiş deniliyordu, hatta belirli resimler de var. İyice araştır Dünya'da sadece senin dinin yok ve dinin tel gerçek değil.1400 yıl önce zaten dediğiniz Bing bang patlaması, zerre den daha küçük olan atomun kuran da bildirilmesi zaten bir kanıttır. Dünyanın elips şeklinde olması, gezegenlerin belirli bir yörüngede hareket etmesi de zaten yazıyor. Teknoloji bunları keşfedeli 150 sene oldu. 1400 yıl sene önce kim bilebilirdi.
Yarın bir gün diriltildiğin zaman cehenneme gideceksin dediklerinde bana bir şans neden verilmedi, ben iman eden biri olacaktım diyemesinler diye insana dünyada bir şans verilir.
Allahın bilmesi senin dünya da ne yapacağına etki etmez aynı zamanda Hak Teâlâ'nın zaman kavramını en büyük din alimleri bile tam anlamıyla aksedememiştir.