İmana gelebilir miyim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İnsanlara yanlış bilgi veriyorsun kendini de başkalarını da yanıltma islâm dini İbrahim Suresi 18. Ayette derki;
İmansızların yaptıkları faydalı işler, fırtınalı bir günde rüzgârın savurduğu kül gibidir. Ahirette o işlerin hiçbir faydası olmaz.

Birisi mesajımı silsin. Dostum biraz aşağıya insen göreceksin zaten. Bilgim yanlışmış, tazeledim. Yine de teşekkürler 👍

Çok utanç verici bir soru, Ben neden Din'lere inanmıyorum çünkü hiç birisi gerçek değil. Bu durumda yaratıcı olmadığını da söylüyorum, Zaten evren Atom ve nöronlar'dan oluştuğu için dediklerimi kanıtlar nitelikte. Ancak sizin Tanrı'nızı kanıtlayacak hiçbir kanıtınız yok, Sadece var ve ölünce böyle böyle dersiniz.
1400 yıl önce zaten dediğiniz Bing bang patlaması, zerre den daha küçük olan atomun kuran da bildirilmesi zaten bir kanıttır. Dünyanın elips şeklinde olması, gezegenlerin belirli bir yörüngede hareket etmesi de zaten yazıyor. Teknoloji bunları keşfedeli 150 sene oldu. 1400 yıl sene önce kim bilebilirdi.

'' Her Müslüman '' neden oluyor? Örneğin Uzak Doğu ülkelerinde örneğin Güney Kore, Din ve Tanrı'ları farklı ancak onlar bunun doğru olduğunu düşünüyor. Peki o zaman Bütün Kore'liler cehennem'de mi kalacak?
Güney Kore’nin çoğu inançsız, Ateist bir ülke. En çok üyesi bulunan semavi din ise Hristiyanlık. Bu arada cümlenizde bunun doğru olduğunu düşünüyor demişsiniz anlayamadım biraz açar mısınız?

Bir deprem anında ya da bir yakınınız ciddi hasta olduğunda. Hiç şifa ve ya dua ettiğiniz olmadı mı?
Allah korusun da yarın bir gün ailenizden birisi ölümcül bir hastalığa yakalanacak olsa; dua etmez miydiniz?

Bence burada her kim "etmezdim" derse; yalan söylüyordur.
O zaman hani Tanrı "hayal ürünüydü"?

Herkes caresiz kaldiginda bir sekilde yardim gelmesi icin umut besler. Buradaki sorulmasi gereken soru sudur, bir tanrinin varligini caresiz kimselerin kendileri gucsiz hissettikleri andaki duygu-dusunce durumundan yola cikarak ispatlayacak kadar caresiz misiniz?

Akli selim, herhangi major problemi olmayan, olgun ve muhakeme yetenegi yerinde bireyler olarak tartisamiyor muyuz bu durumu da, en caresiz zamaninda bir yardim eli aramadin mi? O halde tanri vardir seklinde senaryolar uzerinden bir seyleri ispat pesinde kosuyoruz?

Bu kadar korku ve caresizlikten beslenmek zorunda degil dindar argumanlari.

"Ya Allah varsa sana ne yapacagini hic dusundun mu" mu diyeceksiniz?

O halde ben de soyle iddia edebilirim, en hakiki dindarin bile icinde mini minnacik bir suphenin olustugu en az bir donem olmustur hayatinda. "Ulan acaba bu din min isi komple uydurmaysa" diye dusunmustur 1 ms bile olsa.

Aksini iddia eden yalan soyluyor.
Hani tanri gercekti?

Güney Kore’nin çoğu inançsız, Ateist bir ülke. En çok üyesi bulunan semavi din ise Hristiyanlık. Bu arada cümlenizde bunun doğru olduğunu düşünüyor demişsiniz anlayamadım biraz açar mısınız?
Güney Kore'nin çoğu inançsız olma sebebi nedir sizce? Çünkü onlar gerçeği bildiği için, Japonya ve Çin dahildir.

Allah sonsuz kudreti ve kader kavramıyla bizim doğuştan ölüşe ne yaşayacağımızı ve yapacağımızı biliyor.
Ama bir sınava tabi tutuyor, sınıyor. Bakalım hangi dini seçecek, ibadet edecek mi etmeyecek mi? Bu bir çelişki değil mi?
Allah sonuçta hangi dine inanacağımızı ve sonunda cennete mı cehenneme mi gideceğimizi biliyorsa neden sınava tabi tutuyor?
Yarın bir gün diriltildiğin zaman cehenneme gideceksin dediklerinde bana bir şans neden verilmedi, ben iman eden biri olacaktım diyemesinler diye insana dünyada bir şans verilir.
Allahın bilmesi senin dünya da ne yapacağına etki etmez aynı zamanda Hak Teâlâ'nın zaman kavramını en büyük din alimleri bile tam anlamıyla aksedememiştir.

1400 yıl önce zaten dediğiniz Bing bang patlaması, zerre den daha küçük olan atomun kuran da bildirilmesi zaten bir kanıttır. Dünyanın elips şeklinde olması, gezegenlerin belirli bir yörüngede hareket etmesi de zaten yazıyor. Teknoloji bunları keşfedeli 150 sene oldu. 1400 yıl sene önce kim bilebilirdi.
Hiç düşündün mü, bundan 1400 yıl önce teknoloji çok gelişmiş olabilir mi? Belki gelişmişti Kral Raa zamanında teknoloji gelişmiş deniliyordu, hatta belirli resimler de var. İyice araştır Dünya'da sadece senin dinin yok ve dinin tel gerçek değil.

Yarın bir gün diriltildiğin zaman cehenneme gideceksin dediklerinde bana bir şans neden verilmedi, ben iman eden biri olacaktım diyemesinler diye insana dünyada bir şans verilir.
Allahın bilmesi senin dünya da ne yapacağına etki etmez aynı zamanda Hak Teâlâ'nın zaman kavramını en büyük din alimleri bile tam anlamıyla aksedememiştir.

Yani Allah'in bu kainati, Canis Majoris'i, Andromeda Galaksisini , Oort Bulutunu, Milyonlarca kara deligi ve dunyayi yaratma amaci, bizi domuz eti yedigimiz icin cezalandirmaya calistiginda, "Beni neye dayanarak cezalandiriyorsun" sorusuna karsi elinde bir delil olmasini istemesi mi diyorsun?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı