İmana gelebilir miyim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence çaresiz ve aciz olanlar; inanmadığı halde zor durumlarında inanmadıkları “Tanrı”dan medet beklemeleri. Aklı selim olanlar, zor durumda kalmadıklarında da Allah’dan medet diler. @bitwise Peygamberler bile kusursuz olmalarına karşın, Allah’dan her gün bağışlanma dilerlermiş. Aciz insanlar olarak sadece kendimiz kötü bir durumda kaldığımızda Allah’a yakın hissettiğimiz için tesadüf olmasa gerek Allah’ın varlığı.

Yani Allah'in bu kainati, Canis Majoris'i, Andromeda Galaksisini , Oort Bulutunu, Milyonlarca kara deligi ve dunyayi yaratma amaci, bizi domuz eti yedigimiz icin cezalandirmaya calistiginda, "Beni neye dayanarak cezalandiriyorsun" sorusuna karsi elinde bir delil olmasini istemesi mi diyorsun?
Aynen öyle diyorum lakin sen kendini neden bu kadar önemsedin?
Tek senin yaratıldığını, tek senin için o saydığın şeylerin yaratıldığına nereden kanaat getirdin?
Senden kastım insan.

Allah sonsuz kudreti ve kader kavramıyla bizim doğuştan ölüşe ne yaşayacağımızı ve yapacağımızı biliyor.
Ama bir sınava tabi tutuyor, sınıyor. Bakalım hangi dini seçecek, ibadet edecek mi etmeyecek mi? Bu bir çelişki değil mi?
Allah sonuçta hangi dine inanacağımızı ve sonunda cennete mı cehenneme mi gideceğimizi biliyorsa neden sınava tabi tutuyor?

Ben bu hayatı yaşamadım deme diye. Ayrıca Allah, bizi ve cinleri ona kulluk edelim diye yarattı. Eğer kulluk etmeyeceksek ve direkt cennet cehenneme atılacaksak ne anlamı kalırdı, Allah cennet ve cehenneme atmak için bizi yaratmış olurdu kulluk etmemiz için değil.

Hadis-i kudside, (İnsanları, beni tanımakla şereflenmeleri için yarattım) buyuruldu.

Bu şerefe kavuşup kavuşmama tercihini de kullarına bıraktı. Ateistlerin, (Biz Allah’a inanmıyoruz, Allah’ı tanımakla şereflenmediğimize göre, Allah’ın maksadı hâsıl olmadı) demeleri yanlıştır; çünkü çok kimse, belli bir yaşa gelince, Allahü teâlâyı tanımaya başlıyor. Kâfir kalıp hiç tanımasa bile, zaten tercih kullara bırakılmıştı. Kâfirler de, ahirete gidince tanıyacaklar. Tanımayan hiç kimse kalmayacaktır. Bir âyet-i kerime meali:
(Cin ve insanları ancak, beni bilip itaat, ibadet etmeleri için yarattım.) [Zariyat 56]
- Alıntıdır.

1400 yıl önce zaten dediğiniz Bing bang patlaması, zerre den daha küçük olan atomun kuran da bildirilmesi zaten bir kanıttır. Dünyanın elips şeklinde olması, gezegenlerin belirli bir yörüngede hareket etmesi de zaten yazıyor. Teknoloji bunları keşfedeli 150 sene oldu. 1400 yıl sene önce kim bilebilirdi.

1400 yil once yaziyorduysa ve teknoloji bunlari kesfedeli 150 sene olduysa 1250 senedir neden hic bir Musluman cikip da Planck sabitinden bahsedemedi?

Güney Kore'nin çoğu inançsız olma sebebi nedir sizce? Çünkü onlar gerçeği bildiği için, Japonya ve Çin dahildir.
Japonlar ve Koreliler için yaptığınız tespit doğru fakat Çinlilerin çoğunluğu Ateist olsa da bir şey değişmiyor, gerçeği falan bildikleri yok. Tek bildikleri şey kıyım, zulüm ve asimilasyon.

Tek senin yaratıldığını, tek senin için o saydığın şeylerin yaratıldığına nereden kanaat getirdin?
Senden kastım insan.

Tum bu kainatin, Andromeda'nin, Canis Majoris'in; senin domuz eti yerken ki cezalandirilmana delil teskil edilsin diye yaratildigina nereden kanaat getirdin?
Senden kastim Musluman.

Kader yönlendirilebilir, yönlendirilebilir kaderi Allah bilmiyor mu? Yanlış bir mantık bu.
Kaderini yönlendirsen de, Allah bütün yaşantını biliyor. Sonucu da biliyor.
Bu durumda imanını ve gideceğin yeri de biliyor.

Güzel bir olay anlatacağım. Peygamberi unuttum, yalan yok. Savaşa gidiyorlar, ancak peygamber vazgeçip geri dönüyor. Tam o sırada sahabelerden birisi, Allah'ın kaderinden mi kaçıyorsun diye sorunca peygamber; "Allah'ın kaderinden Allah'ın başka bir kaderine kaçıyorum".

Yaptığımız seçimler kaderimizi şekillendirir, bizler gerçek irade sahibiyiz. Önceden belirlenen kararlarımızı almıyor ve onları yaşamıyoruz.

Bence çaresiz ve aciz olanlar; inanmadığı halde zor durumlarında inanmadıkları “Tanrı”dan medet beklemeleri. Aklı selim olanlar, zor durumda kalmadıklarında da Allah’dan medet diler. @bitwise Peygamberler bile kusursuz olmalarına karşın, Allah’dan her gün bağışlanma dilerlermiş. Aciz insanlar olarak sadece kendimiz kötü bir durumda kaldığımızda Allah’a yakın hissettiğimiz için tesadüf olmasa gerek Allah’ın varlığı.

Iste ben de sana bu celiskinin sebebini soruyorum. Madem inandigin din, Akli selim olanlarin zor durumda kalmadan da Allah'a iman etmeleri gerektigini soyluyor, neden inanmayan birine Allah'i gostermek icin zor durumda kaldigi senaryo uzerinden ispat pesine dusuyorsun?

Bu Musluman celiskisinin sebebi, karsisindaki korkutmadan bir seyi aciklayamamasindaki acziyetin sebebi nedir?

Bir ustteki yazdigini oku, bir de daha onceki mesajini tekrar oku, celiskini goreceksin.

Bir deprem anında ya da bir yakınınız ciddi hasta olduğunda. Hiç şifa ve ya dua ettiğiniz olmadı mı?
Allah korusun da yarın bir gün ailenizden birisi ölümcül bir hastalığa yakalanacak olsa; dua etmez miydiniz?

Bence burada her kim "etmezdim" derse; yalan söylüyordur.
O zaman hani Tanrı "hayal ürünüydü"?

Japonlar ve Koreliler için yaptığınız tespit doğru fakat Çinlilerin çoğunluğu Ateist olsa da bir şey değişmiyor, gerçeği falan bildikleri yok. Tek bildikleri şey kıyım, zulüm ve asimilasyon.
Bunu yapma sebepleri var ve ben haklı buluyorum, zamanında siz Müslümanların yaptığı katliamları anlatmaya gerek yok. Şimdi sıra İnançsızların yükselişinde, Dünya için en iyisi ancak Din'lerin yok edilmesi olacaktır.

Tum bu kainatin, Andromeda'nin, Canis Majoris'in; senin domuz eti yerken ki cezalandirilmana delil teskil edilsin diye yaratildigina nereden kanaat getirdin?
Senden kastim Musluman.
Zariyat süresi 56-58. Ayetleri araştırabilirsin her şeyi burdan sana anlatamam.
Senden kastım İnşallah Müslüman.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı