İmana gelebilir miyim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hocam yanlış biliyor olabilirsiniz. Kitapta inanmayanlar diyor. Müslüman olmayanlar değil. Allah'a inanıp şirk koşmayan herkesin cennete girme ihtimali var. En azından ben öyle biliyorum.
Hristiyanların çoğu Allah'a inanır ama gerektiği gibi iman etmez ve peygamberimizi yok sayar? Şimdi bunlar da cennetlik o zaman :D İyi hocam millet istediği gibi takılsın Allah var he desin sonra cennete yok öyle dünya.

Kitaplara iman şartlardan biri. Tek kitap değil, kitaplar.
Kur'an hiçbir şekilde bozulamaz deniyor, ama Kur'an dışındakiler orijinalliğini kaybetti deniyor. Bu durumda orijinal olmayan kitaba iman etmemiz bekleniyor.
Gönderilen emirlerde değişiklik yok tüm elçilerin mesajlarının anlamı aynıdır. Gelmiş olan ve verilmiş olan kitapların amacı aynıdır iman etmek gereklidir. Elçilerin hepsi doğrudur ve birbirinden ayrılmaz iman edilir.

Kitaplara iman şartlardan biri. Tek kitap değil, kitaplar.
Kur'an hiçbir şekilde bozulamaz deniyor, ama Kur'an dışındakiler orijinalliğini kaybetti deniyor. Bu durumda orijinal olmayan kitaba iman etmemiz bekleniyor.
O durum şöyle.

O kitaplar çıkarlara göre değiştirilmeden önce zaten hak dinlerin kitabıydı. Değiştirildiği için yenileri geldi. Yani sen o eski kitapların değiştirilmeyene inanırsan yine sorun yok. Ki zaten kitaplara iman derken onu kastediyor. Buradaki anlam o.

Ben şöyle düşünüyorum sanat varsa sanatkar vardır mesela şöyle düşün bir tablo var bu tablo kendi kendine oluşmaz bunu yapan bir sanatkar vardır sen bir milyon yıl beklesen de oluşmaz biz yoktan var nasıl olacağız kendi kendine bir telefon bir tablo nasıl olmuyorsa bizde öyle olmuyoruz. Ateistlik hafife alınacak bir şey değil sen seni yaratan bu kadar mükemmel şeyleri yaratan Allah'a inanmıyorsun. Şimdi bunu görüp dalga geçenler olacak çünkü basit bir yorum yazdım ama insanlar bu kadar basit anlaşılan şeyleri zorlaştırıyor bu kadar basit niye inanmak istemiyorsun.
Allah tarafından olduğu ne malum onu soruyoruz biz. Bunlar neden Yehova'nın, Jesus'un, Brahma'nın, Şiva'nun, Zeus'un kanıtı değil de Allah'ın kanıtı oluyor?

Oradaki kasıt zaten düşündürüp salih kimseler yani ihlaslı kimseler hocam anlatabiliyor muyum?
İyilik meleği, hayırsever, insan dostu ama inançsız birini Allah'ın cennete alıp almayacağını bırakın da biz karar vermeyelim.

İyilik meleği, hayırsever, insan dostu ama inançsız birini Allah'ın cennete alıp almayacağını bırakın da biz karar vermeyelim.
Peki çocuk tacizcisi ve tecavüzcü ama iman dolu kişiyi alıp almamasına karışabiliyor muyuz🤣

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı