İmana gelebilir miyim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sunları deyip bir de saygı bekliyorsunuz kendi mesajlarınıza :) Ne desem bilemiyorum, genellemeler içinde boğuluyorsunuz yakıştı sanırım :)
Bir şey diyen oldu mu? Saygı bekleyen oldu mu? Ben kendi düşüncelerimi paylaşmakta özgürüm. Birine zarar verirsem sadece sorun olur. Ben kimseye zarar veriyor muyum? Ya da aşağılıyor muyum?

Bu ülkede yaşayan ve müslüman olan aile ve bireylerin %99'u tamamen aileleri ve çevreleri müslüman olduğu için müslümandır. Sen şimdi bunun aksini mi iddaa ediyorsun yani?

Bir şey diyen oldu mu? Saygı bekleyen oldu mu? Ben kendi düşüncelerimi paylaşmakta özgürüm. Birine zarar verirsem sadece sorun olur. Ben kimseye zarar veriyor muyum? Ya da aşağılıyor muyum?

Bu ülkede yaşayan ve müslüman olan aile ve bireylerin %99'u tamamen aileleri ve çevreleri müslüman olduğu için müslümandır. Sen şimdi bunun aksini mi iddaa ediyorsun yani?
Aynısını ben Ateistler için deyince bazıları için sorun olmuştu. Sen de bunun aksini iddia edebilir misin? :) Edebilirsen haklısın diyeceğim.

Açıklamaya gerek yok. Burası neden inanıyorsunuz konusu değil. Kimin, ne için inandığı da yine kimseyi bağlamayan bir şey.

Ben bir mesajımda çoğu liseli - üniversiteli Ateistin arkadaş ortamında farklı olma heyecanı yüzünden inandıklarını söylemiştim. 6-7 tane mesajla yüklendiler üstüme. İşte buradaki bazı arkadaşlar inanmadıklarına sallamayı bilirken, laf kendilerine gelince çok gocunuyor :)

Bunlara ise içimden içimden acıyorum.
Burada sanırım siz beni genellemiş oluyorsunuz, değil mi? :)
Burası bu konunun yeri değil doğru. Ben sadece bir soru sordum, siz de cevapladınız. En azından yukarıda öyle görünüyor. Cevap verecekseniz buyrun, diğer türlü ise soruma karışmazsanız sevinirim :)

Aynısını ben Ateistler için deyince bazıları için sorun olmuştu. Sen de bunun aksini iddia edebilir misin? :) Edebilirsen haklısın diyeceğim.
Bana ne git onu ateiste sor ben demedim ki:) Ateist olanların çoğu da günümüz popüleritesi ve kendini elit sandığı için oluyor zaten. Gerçekten insanlar ne zaman bir şeyi araştırma gereği duyar ki zaten:)

@bitwise Bunun hakkında bir düşünceniz var mı?

@Jira Gayet ismini alıntılayarak sana bir soru sormuştum. Bu gibi konularda niye hep tutuşuyorsunuz acaba? Sürekli bir sinir hali, herkes benim dinime alaycı bakıyor vesayre vesayre. Konuyu açma nedenim zaten sizlerden fikir edinmekti ki belki bir ihtimal kendimi bir dine inanıyor bulurdum yakın gelecekte.

Elbette var.

Tanrinin benim hangi secimi yapacagimi bilmesi ve buna ragmen hala sinav yapiyor olmasi, imtihan yapmasinin mantiksizligini gosteriyor. Aslinda uzerine dusununce bu konuda sacma bir suru nokta var.

1) Sonucunu bildigin sinavi yapmak mantiksiz.
2) Onun sonucunu bilmesinin benim secimimi etkilemiyor olmasi, sonucunu bile bile sinav yapiyor olmasinin mantiksizligini da etkilemiyor. Buradaki problem sinavin sacmaligi, bizim secimimizin etkileniyor olmasi degil.
3) Secimimizin etkilenmemesi de sacma. Cunku her seyi olmadan bilen bir tanri varsa, senin hic bir hareketin aslinda senin hareketin olamaz. Cunku onceden biliyorsa ozgur irade de yoktur. ( Senin programladigin bir robotun yapacagi butun hareketleri onceden biliyorsan o hareketleri robot seciyor olamaz )
4) Eger secimler ozgur degil, onceden biliniyorsa; neden cezalandirilan ben oluyorum? Bu secimleri yapacak irade, akil ve beden baskasi tarafindan en ince detayina kadar tasarlandiysa o halde ortaya cikan sonuclar da onun eseri degil midir?
5) Sinava dahil olmadan cennete giden cocuklar mantiksizlik yaratirlar. ( Pozitif ayrimciliktan dolayi ) Bu durum, eli ve kolu olmadigi icin universite sinavina giren birinin direkt en iyi universiteye gitmesi ile ayni seydir. Her seye gucu yeten ve mukemmel birinden beklenmeyecek bir dizayn hatasidir bu.
6) Bir sinavin odulu, sinavi kazananlara verilir. Odul ne kadar guzel olursa, o sinav o kadar onemlidir. Bir sinavda basarisiz olmanin cezasi, o odulu kazanamamaktir. Universite sinavinda basarisiz olmanin cezasi unviersiteye gidememektir. Basarisiz olan kitleye ayrica bir ceza verilmez. ( 50 tane sopa gibi ) Ancak Islam anlayisinda, cennet tek basina kafi gorulmemis olmalidir ki, sinavda basarisiz olmanin cezasi cennete gidememek seklinde tanimlanmamistir. Cunku henuz kimsenin bilmedigi bir seyden men edilmenin ne kadar kotu bir sey oldugunu insanlar idrak edemezler, yani kisacasi yeterince korkutulamamistirlar. Bu sebeple "cehennem" diye bir sey uydurulmus ve basarisiz olana iskence yapilacak olan ayri bir mekan tasvir edilmis. Bu, Sumer mitolojisinden tut da, bir cok farkli mitolojide de kendine yer bulan bir taktiktir ve sinavin adaleti konusunda cok buyuk soru isareti birakir. Tum evreni yaratan yuce bir gucun degil de, insanlari kandirmak icin uydurulmus bir hikayenin parcasi olabilecek kadar zayif tasarlanmistir. 10 saniye dusunurseniz, Hacli seferlerine katilan soylulara verilen cennet tapusu ile ayni sey oldugunu anlarsiniz, ama insanlar kendi inanclarina leke surdurmemek icin bunu yapmaz/yapamazlar.

Bu sekilde : )

Müslüman bir aileden hatta kökten geliyorum ben müslümanım kardeşim deist ne ben ne kardeşim bir baskı gördük ailemizden, kardeşim hala ailemle yaşıyor babam annem 5 vakit namazında insanlar kimse baskı dayatma uygulamıyor bence kimse kimseye istemediği birşeyi yaptıramaz bu devirde herkes arıştırıp inanmakta özgür.

Müslüman bir aileden hatta kökten geliyorum ben müslümanım kardeşim deist ne ben ne kardeşim bir baskı gördük ailemizden, kardeşim hala ailemle yaşıyor babam annem 5 vakit namazında insanlar kimse baskı dayatma uygulamıyor bence kimse kimseye istemediği birşeyi yaptıramaz bu devirde herkes arıştırıp inanmakta özgür.
Yok ben baskılamak veya zorlanmak manasında demedim onu. İnsanlar doğduklarında büyüdüklerinde etrafına göre şekilleniyor. Yani müslüman bir ailede veya hristiyan bir ailede doğan büyüyen herkes bu dinlere mensup devam ediyorlar hayatlarına. Çok nadir örnekleri vardır mesela kardeşin gibi deizm veya başka bir inanca karar vermiş kişiler.

Araştırma ihtiyacı duymuyorlar manasında dedim. Yoksa niye müslümanlar, hristiyanlar veya deistler diye sormak zaten kimsenin haddine de değil mantıklı da değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı