iMessage Aktifleştirme - Yosemite 10.10.2

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Berke Keser

Hectopat
Merhabalar

Mac OS sürümüm Yosemite 10.10.2. Bootloader olarak Clover kullanıyorum.

iCloud sorunsuz çalışıyor fakat iMessage'ı bir türlü aktif edemedim.

Ethernet en0 olarak ayarlıdır.
Apple hesabına kredi kartı eklidir.

SMBIOS üzerinden sihirli değneği kullanarak iMac oluşturuyorum. Terminalden uuidgen kodu ile SmUUID kodu alarak Clover Configurator'de gerekli yere ekliyorum. Board Serial Number yazan kısma sihirli değneğin vermiş olduğu serial number + 5 hane ekliyorum. Rt Variables sekmesinden ROM ve MLB(Board Serial Number) yazan kısma iMessageDebug üzerinden aldığım sonuçları ekliyorum.

Yukarıda takip etmiş olduğum adımlar mevcut , nerede hata yapıyorum?

Merhabalar

Mac OS sürümüm Yosemite 10.10.2. Bootloader olarak Clover kullanıyorum.

iCloud sorunsuz çalışıyor fakat iMessage'ı bir türlü aktif edemedim.

Ethernet en0 olarak ayarlıdır.
Apple hesabına kredi kartı eklidir.

SMBIOS üzerinden sihirli değneği kullanarak iMac oluşturuyorum. Terminalden uuidgen kodu ile SmUUID kodu alarak Clover Configurator'de gerekli yere ekliyorum. Board Serial Number yazan kısma sihirli değneğin vermiş olduğu serial number + 5 hane ekliyorum. Rt Variables sekmesinden ROM ve MLB(Board Serial Number) yazan kısma iMessageDebug üzerinden aldığım sonuçları ekliyorum.

Yukarıda takip etmiş olduğum adımlar mevcut , nerede hata yapıyorum?

Şuan için imessage ve facetime aktif etmek mümkün değil bunun üzerinde çalışıyorlar ama daha başarılı olmuş değiller. Orjinal mac Rom ve MLB olmadığı sürece yapamazsınız.

10.10.2'ye 10.10 üzerinden mi geçtiniz, ben güncellemek istiyorum ama sıkıntı oluşmuş bazı kişilerde.

Evet 10.10 üzerinden AppStore'dan güncellemeyi kurarak geçiş yaptım. Harici gpu'yu sisteminiz tanıyorsa sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum. Şunu da belirtmemde fayda var sistemde sadece işlemciye entegre onboard ekran kartı tanıtılı olduğu zaman güncelleme yapmış ve sistemi açamamıştım.

Bu konuda bilgili olan bir arkadaş yok mu?

Sorunum devam ediyor henüz bir çözüm üretemedim.

Bu sorundan ben de muzdaribim hocam imessage ya da facetime uygulamalarını çalıştıramadım, tonymacx86'yı inceleyeceğim..

Hangi bootloaderı kullanıyorsunuz? Gerekli adımları eksiksiz takip ettiğimi düşünüyorum ama başarıya ulaşamadım.

Clover bootloader'ı kullanıyorum siteyi ben de inceledim fakat henüz ben de başarıya ulaşamadım deniyorum hala, ben birde hala usb üzerinden boot ediyorum mac'i o sorunu aşamadım.

Usbnin içerisindeki CLOVER klasörünü Mac Os X'in kurulu olduğu harddiski mount ederek EFI klasöründe bulunan CLOVER dosyası ile değiştirdiniz mi?

Mount etmek için EFI-Mounter V2 kullanabilirsiniz.

EFI-Mounter V2' yi denedim hocam fakat ssd'im görünmediği için otomatikman usbnin içindeki efi dosyasını mount ediyor sadece, tekrar deneyeceğim ama şimdi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı