İmkansızlıklar

Hocam yarın iyice bir konuşacağım. Defalarca evde çalışmayı denedim fakat 1 hafta sonra bırakmaya başlıyorum. Ailem de zorluyor fakat olmuyor işte. Kendime sorumluluk yükleme lazım, tek çözümü de bir dershaneye yazılmak.

Konu neden birden dershanenin gereksiz olduğu oldu.

Kardeşim git dershaneye yazıl, sorumluluk almayı bilmiyorsan evde çalıştığın dersten bir şey anlamazsın.

Bunu 2020'de YKS'ye giren bir abin olarak söylüyorum. Bu sene özel ders ile zorla toparladım.
 
Seni sıkı bir çalışma temposunda tutacak düzgün bir dershane bulmanı öneririm, günümüzdeki dershanelerin çoğu öğrencileri doğru yönlendiremiyor ayrıca dershane tedavi gibi bir şey değil sana bağlı hepsi. Senin çalışma iradene bağlı bir durum bu, seni zorlayacak bir yer bulmanı veya mümkünse özel ders almanı öneriyorum. Tecrübelerime göre günümüzde başarılı olmak istiyorsan fen lisesi veya fen lisesine eşit bir liseye kayıt olmalısın. Anadolu ve diğer liselerden çıkan öğrencilerin çoğunluğu üniversite sınavında istediği başarıya ulaşamıyor. Unutmamalısın; gireceğin sınavlarda her seferinde başarılı olamayabilirsin ancak bu sınavlar aynı zamanda son sınavlarında olmayacak. Önünde uzun bir yol var, pes etmediğin sürece başarabileceğini düşünüyorum.
 
LGS için dershaneye gram gerek yok. Çevrem ve kendimden örnek verebilirim.
Bunu 2020'de YKS'ye giren bir abin olarak söylüyorum. Bu sene özel ders ile zorla toparladım.

YKS ile LGS'yi denk tutmanın mantığı nedir?

Tecrübelerime göre günümüzde başarılı olmak istiyorsan fen lisesi veya fen lisesine eşit bir liseye kayıt olmalısın. Anadolu ve diğer liselerden çıkan öğrencilerin çoğunluğu üniversite sınavında istediği başarıya ulaşamıyor.

Şu anki duruma göre Türkiye'nin en iyi 10 lisesinin 9'u Anadolu lisesi.
 
Bu ülkenin en büyük sorunlarından biri de imkansızlıklar ve adaletsizliktir.
Bugün yaşadığım bir durumu buraya yazmak istedim, cevaplamak zorunda değilsiniz.
Malum seneye LGS sınavım var, ben de erkenden çalışmaya başlayıp dershaneye yazılarım dedim. Bulunduğum ilçede "başarılı" bir dershane yok fakat bağlı olduğu ilde var. Ben de babama bu konuyu açtık ve cevabı tam olarak şöyleydi "evde çalış kendi başına, dershaneye gerek yok.". Benim 1 sene sonra sınavım var, gitmem gerek, dedim fakat fayda etmedi ve kızıp saçmalama, dedi. Sizce burada haklı olan kim? Maddi imkanımız var, sadece her hafta otobüs ile 30Km'lik bir yol gideceğim.

Kardeş sana kendimden örnek vereyim. 8 yıl mal gibi özel okulda okuduk (özel dediğim diyarbakırlıyız. Bildiğin pkk okuluydu. Özelin en ucuz olanıydı belki. (pkk dediğim o anlamda demiyorum ama kekosu vs eksik olmuyordu)her neyse 3 kardeşiz ben en küçükleriyim. 3'ümüzde boş boş o özellerde okuduk. Abimi saçma sapan aşırı sıkarak 6, 7, 8'de dershaneye gönderdiler hiçbir verim alamadı. Diğer abimi aşırı sıkmadılar etüt ve kendi çabasıyla iyi lise kazandı. Ben, boş arkadaş çevresi vs yüzünden kötü yaptım sınavı. Eve geldiğimde aşırı büyük dayak yedim. (ve birazdan anlatacağım o tüm dayak da boşunaymış) 2004'lüyüm bilen bilir. En zor LGS bizimdi büyük ihtimal. Hala daha bakmadığım matematik soruları var o kadar uzundu ki. Her neyse 1 2 puanla puansız okula yerleştim. 9. sınıfı bitirdik 10'a geçtik yarısında bitti. Beni saçma sapan 10'da etüte verdiler geçen yıl arkadaşlarım eğlenirken vs. ben verim bile alamadığım etüte zaman kaybı ve stresle gittim. Bu sene de aynı etüte verdiler. Etüt: Tüm konuları bitireceğiz vs dedi. Hiçbir şey de öğretmediler. Hem zaman hem para boşa gitti. Evet bilemezsin ne olacağını ama bak 8 yıl özel, 3 yıl etüt boşuna okumuşum gidip gelmişim. + 30 km yol diyorsun yemin ederim her o otobüse bindiğinde yol boyu kendine annene babana laf edersin boş boş. Bence yapabilirsen babanın dediği gibi yap.(baban biraz olsun düşünceliymiş benimkinin mantığı şu: Seni etüte verdik gerek ki iyi okul vs kazanmalısın. :( ) çok uzun yazdım kusura bakma.
Ve şunu da unutma hep içimde kalmıştır. Diyorum ki 10. sınıfta o kadar dershaneye gittim arkadaşlarım sadece yazılı vs hazırlanırken ben boşu boşuna hem zamanım gitti hem tam eğlenmelik yıllarım gitti. Şimdi ise onlar çalışmaya başladılar belki ama o kadar sıkıldım ki. Bak çoğu arkadaşım çalışıyordur büyük ihtimal ben daha başlamadım. Aşırı moral bozukluğu vs var.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeş sana kendimden örnek vereyim. 8 yıl mal gibi özel okulda okuduk (özel dediğim dbakırlıyız bildiğin pkk okuluydu özelin en ucuz olanıydı belki (pkk dediğim o anlamda demiyorum ama kekosu vs eksik olmuyordu)) her neyse 3 kardeşiz en küçükleriyim 3 ümüzde boş boş o özellerde okuduk. Abimi saçma sapan aşırı sıkarak 6, 7, 8 de dershaneye gönderdiler hiçbir verim alamadı. Diğer abimi aşırı sıkmadılar etüt ve kendi çabasıyla iyi lise kazandı. Ben, boş Ark çevresi vs yüzünden kötü yaptım sınavı eve geldiğimde aşırı büyük dayak yedim. (ve birazdan anlatacağım o tüm dayak da boşunaymış) 2004 lüyüm bilen bilir. En zor LGS bizimdi büyük ihtimal. Hala daha bakmadığım mat soruları var o kadar uzundu ki. Her neyse 1 2 puanla puansız okula yerleştim. 9. sınıfı bitirdik 10'a geçtik yarısında bitti. Beni saçma sapan 10 da etüte verdiler geçen yıl arkadaşlarım eğlenirken vs. ben verim bile alamadığım etüte zaman kaybı ve stresle gittim. Bu sene de aynı etüte verdiler. Etüt: Tüm konuları bitireceğiz vs dedi. Hiçbir şey de öğretmediler hem zaman hem para boşa gitti. Evet bilemezsin ne olacağını ama bak 8 yıl özel, 3 yıl etüt boşuna okumuşum gidip gelmişim. + 30 km yol diyorsun yemin ederim her o otobüse bindiğinde yol boyu kendine annene babana laf edersin boş boş. Bence yapabilirsen babanın dediği gibi yap.(baban biraz olsun düşünceliymiş benimkinin mantığı şu: Seni etüte verdik gerek ki iyi okul vs kazanmalısın. :( ) çok uzun yazdım KB.

Okumak istemeyen birisini okumaya zorlamak son derece hatalı bir şey bunun konu ile ne alakası var?
 
Ben üniversite öğrencisiyim, sana şunu söyleyeyim okumak boş iş, okulu bitirdiğinde de hiçbir şey değişmeyecek yani, bunun dışında LGS falan gereksiz şeyler, herhangi bir liseye geç hiç fark etmez, önemli olan YKS, onu da TYT bazlı çalışsan yeter, hatta çalışmana bile gerek yok, kör olsa koklaya koklaya yapar.
 
Ben üniversite öğrencisiyim, sana şunu söyleyeyim okumak boş iş, okulu bitirdiğinde de hiçbir şey değişmeyecek yani, bunun dışında LGS falan gereksiz şeyler, herhangi bir liseye geç hiç fark etmez, önemli olan YKS, onu da TYT bazlı çalışsan yeter, hatta çalışmana bile gerek yok, kör olsa koklaya koklaya yapar.
Haklısın ama çocuğun da elinden bir şey gelmez ki. Yani babasına diyemez ben okumuyorum bunlar boş işler. Önemli olan en az hasarla kurtulmak. Bu sene de ben gircem inş düzgün bişey kazanırım da boşa gitmez bu kadar yıl.
 
Haklısın ama çocuğun da elinden bir şey gelmez ki. Yani babasına diyemez ben okumuyorum bunlar boş işler. Önemli olan en az hasarla kurtulmak. Bu sene de ben gircem inş düzgün bişey kazanırım da boşa gitmez bu kadar yıl.
Hasarı almışız alacağımız kadar, hayatımız daha doğarken bitmiş. Bu ülkenin yaşam döngüsü çalış, vergi ver, öl. Herhangi bir gelişmiş ülkede adamlar yirmili yaşlarda yuva kuruyor ev araba alıyor bizde saçma sapan şeyler uğruna zaman harcıyoruz. Onların doğuştan sahip olduğu imkanlara biz orta yaşlarda sahip oluyoruz. Kalsın, öyle de böyle de imkansızlıkları tadacaksınız, şansınız yoksa, zengin bir aileden gelmiyorsanız en alt kademeden başlayacak, orta düzey şeyler için ömrünüzü bitireceksiniz. Fransızlar gibi isyan kültürü falan da yok bu ülkede. Dandik bir işte çalış arkadaşınla iki b*ra iç sohbet et yeter, bu bile lüks işte.
 

Geri
Yukarı