Imola GP de pole Hamilton'a gitti

Norris çok fena gelmişti keşke limitlere uysaydı. Perez beni şaşırttı bu kadar hızlı olmasını beklemiyordum bir de takımda 2. pilot gibi olunca Max sinirlenmiştir 😀. Leclerc aracın suyunu çıkarmaya devam ediyor Sainz'de iyi destek olursa bu sene 3.lük Tifosi'yi sevindirir. Vettel bir türlü alışamadı yahu o araç Alonso'da olsa çok daha iş çıkarır bence Alpine'nin arabası çok gelişmemiş gibi. Alfa Romeo'da Ferrari motorundan nasibini almış iyi gidiyorlar.
 
Perez beni şaşırttı bu kadar hızlı olmasını beklemiyordum.
Sürücülerin farklı sürüş tekniklerinden dolayı bazı takımlardaki arabalarla daha iyi sonuçlar vermesi mümkün.

Bir de takımda 2. pilot gibi olunca Max sinirlenmiştir
1 tane sıralama turunda mı Max 2. sürücü gibi olacak? Ona bakarsan Bottas'ın da aldığı pole pozisyonları ve kazandığı yarışlar var. Hamilton arada bir geride kalıyor diye 2. sürücü gibi niye hissetsin? Sürücüler arasında eşit arabalarla turda 3-4 saniye gibi farklar olmaz, aynı arabaya koysan 1. ve 20. sürücü arasında 1.0 - 1.2 saniye civarında fark olur ancak. O kadar yetenek, mental hazırlık ve odaklanma, tecrübe bu azıcık zaman farkını sağlamaya yarıyor. Sonuçta ne kadar 3. sınıf sürücü desek de o koltuğa dönemlere göre birkaç istisna sürücü hariç herkes hak ederek oturuyor.
 
Perez 2. pilot konumunda gibi diye düşünüyorum Max'da ona geçilince sinirlenmiştir.
Rekabetçi olan her sürücü geride kalınca sinirlenir kendine. Özellikle aynı arabayla biliyorlar ki bir virajda yaptıkları basit bir çizgi/fren hatası yüzünden kaybettikleri 0.1 saniye gibi farklar kaybetmelerine neden olur. Rakiplere geçilmektense kendi takım arkadaşına geçilmeyi tercih eder bazı sürücüler, sonuçta F1 bir takım organizasyonu. Max'e pole/hızlı tur gibi şeyleri Hamilton/Bottas/Leclerc/Ricciardo/Norris/Vettel mi alsın yoksa Perez mi diye sorsan Perez'in almasını tercih eder.

Not: BERWAR'a ayıp olmasın diye Vettel'i ekledim. :D :D
 
Vettel bir türlü alışamadı yahu o araç Alonso'da olsa çok daha iş çıkarır bence Alpine'nin arabası çok gelişmemiş gibi.
Ne alaka? Alonso da ona bakarsan kötü bir sıralama geçirdi. Her iki pilotta yeni araçlara alışmak için zamana ihtiyaçları var. Aston Martin ve Alpine aracı geçen sezon kadar iyi değil ayrıca. Stroll ve Vettel arasında 0.2 saniye vardı, aradaki 0.1 fark hava koridoru farkıydı.

Norris'in hızı çok şaşırtıcı idi, pist kısa olduğu için takımlar arasındaki fark beklenenden az gözüküyor, Imola'dan uzun pistlerde aradaki farklar bu kadar azalmaz ön sıralardaki takımlar ile. Bugün farklar umut vericiydi, ilk 5 sırayı yarım saniye ayırdı sadece. Keşke tüm sezon ön sıradaki takımlar ile orta grup arasında az fark olsa.
 
Sürücünün seviyesi de önemli. Mercedes'in koltuğuna oturtsan şampiyon olmasını geçtim yarış kazanamama ihtimali olan sürücüler de var. Bu düzeydeki araçlarda 1. sınıf sürücülerle (Ham, Ver, Vet, Lec, Alo) 2. sınıf sürücüler (Sai, Per, Ric, Hül, Rai) arasındaki farkı kapatabilir araçların seviyesi. Bu arada belirteyim, 2. sınıf sürücü demek kötü değil seviye olarak 1. seviyenin sadece çok az daha gerisinde olanlar demek.

Kısacası ilk 10-12 sürücü hariç diğerlerinin Mercedes'le bile şampiyon olma ihtimali neredeyse yok. Belki 2-3 yarış kazanabilirler kalan 3. sınıf sürücülerin bazıları.

Not: Russell, Norris ve Gasly de "şimdilik" tecrübe eksikliğinden dolayı 2. sınıf içinde yer alıyorlar bence ama Russell ve Norris yetenek olarak 1. düzeye çıkabilecek sürücüler. Verstappen ve Leclerc de gençler ama bunlardan birisi 7. sezonunda diğeri de 4. sezonunda ve yetenek olarak bence en iyi 2 sürücü bunlar. Tabii yetenek her şey demek değil, mental özellikler de çok önemli.
Bottas'la Hamilton'ı izlerseniz en iyi araçta, takımda, stratejide, hazırlıkta, teknolojide bile iki pilot arasındaki farkı rahatlıkla görürsünüz. Bana kalırsa fifti fifti. Hepten araca ya da pilota yüklenemez.
Araç daha çok etkiliyor, ancak sürücü de önemli bir etken. Hızlı sürücüler genel olarak şimdiye kadar hep en hızlı araçta oldular. Hamlton'u Willams, Hass, Alfa Romeo, Renault takımlara koyarsan galibiyet elde edemez doğal olarak. Her sürücü de en hızlı araçla şampiyon olamaz. Latifi, Mazepin, Schumacher, Giovinazzi, Tsunoda gibi pilotları en hızlı araca koyarsan şimdiki performanslarıyla şampiyon olmaları mümkün değil.

Takımlar arası farklar 0.1-0.3 aralığında olduğunda sürücülerin performansı çok önem arz ediyor.
Çok teşekkürler. Şimdi biraz daha anladım. Bir şeyler oturmaya başladı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı