İnancını tanımlayabilir misin?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bak ben şundan bahsediyorum:
Parayı ver günahın çıksın. Değil. Zaten bu uygulama büyük suçlarda olur. Papaz bu yolda sana sadece refakatçidir o sana dua eder. Suçun karşısında cezanı çekersin, tövbe edersin Rab'dan seni bağışlamanı istersin. Yani papaz"senin günahını çıkarıyorum" tarzında bir şey söyleyemez. İslam'dan tek farkı yanında bir refakatçinin(papaz) olmasıdır. Zaten parantez içinde senin sandığın gibi günah çıkarma yazmıştım para olayı uydurmadır.

Doğuştan müslümanım. Ama kendim de araştırdım ve devamlılığına karar verdim.
Ne güzel anlatmışsınız.

Müslümanım. Ama dinime pek düşkün değilim. Ara sıra içki içer. Dövme yaptırmış insan evladıyım.

İslam dinininden ayrı olarak başka din seçenleri suçlamayın. Özgür bir ülkedeyiz. İsteyen istediğine inanabilir, bu kendi kararları.

İslam dinindeki Tanrı'nın yokluğundan bahsediyor sanırsam.
Hristiyanlıkda ve Yahudilikte bulunan tanrıyla aynı tanrı, farkları ne acaba çok merak ediyorum. Ayrıca dinlerdeki tek tanrı ile deistlikteki tanrının farkını da merak ettim açıkçası.

Hristiyanlıkda ve yahudilikte bulunan tanrıyla aynı tanrı, farkları ne acaba çok merak ediyorum. Ayrıca dinlerdeki tek tanrı ile deistlikteki tanrının farkını da merak ettim açıkçası.

Deist tanrısı insandan insana değişir. Semavi tanrılar ise herkes için aynıdır.
Ve o arkadaş inanmadığı için hepsini ayrı ayrı alıyor.

Darwin'in fikirlerine inanıyorum. Maymunlarla ortak bir atadan geldiğimizi düşünüyorum ama içimde bir ilah inancı var. Bunun sebebinin ahiret yaşamının olmasını istediğim için olduğunu düşünüyorum. Kendi iyi davranışlarımın ödüllendirilmesinden ziyade insandan bile sayamayacağımız varlıkların cezalarını burada çekmediğini görüyorum ve öldükten sonra çekeceklerini umuyorum ve inanıyorum.

Adalet dünyada sağlanmalı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…