SKAY07
Hectopat
Daha fazla
- Meslek
- Öğrenci
Soruna gelirsek de küçüklükten gelen müslümanlık vardı lakin 17 yaşıma kadar resmen dinimi bilmeden yaşamışım 17 yaşından sonra evrimi araştırdım, evrimi araştırarak mendeli de keşfetmiş oldum mikro evrime yani İslam'ın kabul ettiği evrime inanıyorum makro evrimi ise mendelin sözüyle bir armut elma bir elma üzüm olamazdan dolayı bilhassa reddetmiş oldum yani doğuştan insan olduğumuzu kanaat getirdim yani bir maymunu ortak ata olarak kabul etmek mantıklı gelmiyor çünkü mendelin araştırdığı bulduğu bulgular bilimsel olarak da kanıtlandı, Darwin ise hala tam olarak kesin bir bulgu yok. Daha sonra diğer dinlere yöneldim incil yuhanna da yazar ki “artık sizinle uzun uzun konuşmayacağım. Çünkü bu dünyanın Egemen'i geliyor.“ hristiyanlar bunu şeytan olarak yansıtır lakin şöyle bir şey var madem Hz. İsa'nın bahsettiği şeytan ise Hz. İsa neden gidiyor ya da şeytan zaten dünya da değil miydi ki gelsin çok fazla mantık hatası vardı hele 3 ayrı kitap tamamiyle birbiriyle zıt ayetler var. Tevratta ise bizzat yeni bir peygamberin geleceğinden haber verir. Kuran ise herkesin aksine arapça dili değil kuran arapçasıdır yani çok ayrıdır çünkü bir çevirmen kuranı istediği şekilde çevirebilir mesela kuranda kadınlara şiddet uygulamasıyla ilgili bir ayet yoktur, sahi her fırsatta bela lanet okulan diyanete faizi kabul eden diyanete ne hikmetse hemen kabul görüyor ayet çevirmenlerinde. Size şöyle söyleyebilirim kuran-ı gerçek anlamda iyi bir çevirmen arıyorsanız Mehmet akif ersoy'dur diyebilirim kanımca. Kuran-ı kerim e gelince ise bilimsel bulgulara fark ettim mesela bebeklerin doğum esnasın da karanlık evrelerin geçmesinden bahsetmesi beni benden aldı bilimin şu an kabul gördüğü yıldız tozundan vücutumuzda bulunması kuran da ki ayetlerle örtüşmesi, sirus yıldızından bahsetmesi ve daha niceleri ile hayran kaldım sonuç olarak elhamdulillah müslüman kaldım. Hem nasıl ola ki zengin adamların kötülük yapıp taciz etmesinden dolayı zengin adam nefret edilip paradan nefret edilmiyorsa bir hocanın yaptığı namussuzluğu dine yüklemek doğru değildir? Keşke doğru düzgün araştırma yapabilsek(ben dahil),gerçek kuran iyiliği tevazu doğru davranışları söyler ama bazıları öyle ki namaz kılıp oruç tuttuğunda diğer günahları işleyebileceğini düşünür ve cennete gideceğini sanar, komik. Kimin cennete gideceğini sadece ama sadece yaratıcı her şeyin sahibi rab bilir insan değil bir an önce bunun farkına varmamız gerekiyor. Her açık giyinene cehenneme gideceksin demek yanlış nasıl ki her namaz kılan cennete gidecek demek gibi.
Hristiyanlıkta bir yeri olmasaydı yuhanna da bahsedilmezdi senin deyiminle uydurulmuş bir şey de ki sakrağmentte kutsal Ruh'u alın; kimin günahlarını bağışlarsanız bağışlanmış olacak; kimin günahlarını bağışlamazsanız bağışlanmamış olacak" (yuh:20:22-23) yazmazdı.
Bak ben şundan bahsediyorum:
Parayı ver günahın çıksın. Değil. Zaten bu uygulama büyük suçlarda olur. Papaz bu yolda sana sadece refakatçidir o sana dua eder. Suçun karşısında cezanı çekersin, tövbe edersin Rab'dan seni bağışlamanı istersin. Yani papaz"senin günahını çıkarıyorum" tarzında bir şey söyleyemez. İslam'dan tek farkı yanında bir refakatçinin(papaz) olmasıdır. Zaten parantez içinde senin sandığın gibi günah çıkarma yazmıştım para olayı uydurmadır.