Çözüldü İndirilen dosyadan sonra hesaplar çalındı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Meslek
Motorcu
Bundan 3 4 gün önce bir siteden nexus checker dosyası indirdim ama key istediği için giriş yapamadım ve bundan sonra Discord hesaplarım çalındı. Herkese +18 sunucuların davetini spamladılar Roblox hesabıma girmeye çalıştılar YouTube hesaplarıma girip yabancı hack videoları vs izlemişler. Örnek: Valorant skin hack, Fortnite hack gibisinden videolar izlemişler. Aklıma Avast geldi PC'yi Avast'la taradım bir şey çıkmadı. Sizce sorun ne olabilir format atmalı mıyım?

Çözüm
Bundan 3 4 gün önce bir siteden nexus checker dosyası indirdim ama key istediği için giriş yapamadım ve bundan sonra Discord hesaplarım çalındı. Herkese +18 sunucuların davetini spamladılar Roblox hesabıma girmeye çalıştılar YouTube hesaplarıma girip yabancı hack videoları vs izlemişler. Örnek: Valorant skin hack, Fortnite hack gibisinden videolar izlemişler. Aklıma Avast geldi PC'yi Avast'la taradım bir şey çıkmadı. Sizce sorun ne olabilir format atmalı mıyım?
Malwarebytes ile tarama yapın, AVAST ile büyük ihtimal hızlı tarama yaptınız.
Malwarebytes ile taradıktan sonra sonuç alamazsanız;

temp klasöründeki dosyaları kaldırın.
%temp% klasöründeki dosyaları kaldırın.
prefetch klasöründeki dosyaları kaldırın.
appdata\local bölümünde bulunan, Discord uygulamasını kaldırın(NOT: Hesabınız gidecek, yeniden giriş yapmak zorundasınız.)

Böylecelikle virüsten kurtulabilirsiniz.
Ve şifrenizi değiştirin.
RAT yemiş olabilirsiniz hocam.

Malwarebytes ile tarama yapın, AVAST ile büyük ihtimal hızlı tarama yaptınız.
Malwarebytes ile taradıktan sonra sonuç alamazsanız;

temp klasöründeki dosyaları kaldırın.
%temp% klasöründeki dosyaları kaldırın.
prefetch klasöründeki dosyaları kaldırın.
appdata\local bölümünde bulunan, Discord uygulamasını kaldırın(NOT: Hesabınız gidecek, yeniden giriş yapmak zorundasınız.)

Böylecelikle virüsten kurtulabilirsiniz.
Ve şifrenizi değiştirin.

Çözüm
Hocam önce direkt diski biçimlendirip temiz bir isodan windowsu tekrar kurun, ardından e-mailden başlayarak tüm programlarda 2AD aça aça şifrelerinizi değiştirin.

Herkese cevapları için teşekkürler 1 saatlik ban yediğim için cevap veremedim kusura bakmayın.
Çözüm: Malwarebytes adlı programı kurdum ve trojan dahil 86 tane sorunlu dosya tespit etti ve temizleyince sorunum çözüldü.

Virüs taraması yapın olmazsa bilgisayarı formatlayın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı