İndirimden Victus 16-S0023NT 7Z4N1EA alınır mı?

Sıcaklık farkı macun ile alakalı, bir çekirdek 90 derece olurken diğer çekirdek 78 derece olabiliyordu eski kullandığım maçında. İşlemci tasarruf işlemcisi olduğu için gereken guc düşük, yazdığım uzun mesajı okudun mu?

Verdiğin örnekle arasında 10 derece fark var farkındasın değil mi? Termal macun yeterli ısı iletimi sağlamıyorsa öyle 82 derecelerde kalmaz bir çekirdek ister AMD ister İntel olsun. Elinde hiçbir kanıt olmadan bir iddia ortaya atıyorsun ve iddianın geçerliliğini kanıtlayacak test işlemini de ret ediyorsun, nasıl bir mantık bu? Cinebench 23 testi tam olarak ne olduğunu gösterir, saçma sapan benim kayınımın eski macunu aynıydı tartışmasına girmeye gerek yok..

Verdiğin örnekle arasında 10 derece fark var farkındasın değil mi? Termal macun yeterli ısı iletimi sağlamıyorsa öyle 82 derecelerde kalmaz bir çekirdek ister AMD ister İntel olsun. Elinde hiçbir kanıt olmadan bir iddia ortaya atıyorsun ve iddianın geçerliliğini kanıtlayacak test işlemini de ret ediyorsun, nasıl bir mantık bu? Cinebench 23 testi tam olarak ne olduğunu gösterir, saçma sapan benim kayınımın eski macunu aynıydı tartışmasına girmeye gerek yok..
İlla ss mi atmam lazım kanıtlamak için?

ThrottleStop ile ne işlem yaptığımı hiç bilmiyorsun değil mi? Hadi sende aynı işlemleri yap 18 bin puan al bakalım bekliyoruz🤣
Düzgün anlatayım en azından biraz bilgilenirsin, işlemcilerin PL1 ve PL2 olarak iki tane güç limiti bulunur. PL1 taban frekans, PL2 ise Turbo Boost güç tüketi midir? AN515-58-79Yk'da PL1: 95 watt PL2: 115 watt ayarlı geliyor. ThrottleStop ile ilk başta PL1: 115 watt PL2: 115 watt ile başlıyorum ki kaçırma bu PL1 değeri laptopun normal değerinden yüksek! Sonra sıcaklığı azaltmak için düşürüyorum. PL1: 115 watt Victus'la dene bakalım kaç puan alacaksın? Ama yangın söndürme tüpü hazırla çünkü Victus PL1: 45 watt satılıyor, Nitro gibi 95 watt değil...

Attığın videolara gelirsek videonun sahibi bile laptopta tek channel 8 GB RAM olduğu söylüyor ve RAM arttırılırsa işlemci performansının artacağını vurguluyor tamamen kaçırmışsın! Sonra videodaki laptop benim model değil, videoya modelimi birebir boşuna yazmadım, yine tamamen kaçırmışsın! Hele aynı FPS'i aldığını iddia ettiğin bölüm tam komedi olmuş, MUX Switch yok, işlemci güç limiti yarısından bile az, 3060 Nitro 5 gibi 140 watt değil daha düşük ama yine aynı FPS'i alıyor! Nasıl oluyor o iş anlatsana, ilahi güçle mi aynı FPS'i alıyor? Vallahi hiçbir şeyden anladığın yok, Nitro 5 hem soğutma, hem güç değerleri her konuda Victus'dan kat kat iyi bir laptop ve tartışmasız daha çok FPS alıyor.

AMD işlemciler daha verimli ve daha az ısınıyor ama Core0 ve Core3 sıcaklıkları arasında 15 derece fark var. O kadar aşırı bir fark verimlilikle alakalı olamaz, zaten tam yüklü çekirdek nasıl 68 dereceyi geçmiyor orası da ayrı garip. OCCT çekirdeği tam yüklemiyor gibi gözüküyor, throttle olsa saat hızıda çok düşerdi ama anlık göstermiyor ne olduğunu sadece belli aralığı gösteriyor. Cinebench 23 sonucunda gözükür düşük güç limiti varsa ve throttle oluyorsa zira sonuçlar normalden düşük çıkar.
Tamam sensin.

Son düzenleme:
Siz konu açıyordunuz sanırsam, PL1 içindi.

Vazgeçtim hocam. Şu an FPS değerlerimden memnunum. Geekbench'de 3 5K fazla puan almak için PC'yi zorlamaya, ayarları ile oynamaya gerek duymadım. Bir gün FPS yetersiz gelmeye başlarsa kaldırmayı deneriz hocam. Emekleriniz için teşekkür ederim.

Vazgeçtim hocam. Şu an FPS değerlerimden memnunum. Geekbench'de 3 5K fazla puan almak için PC'yi zorlamaya, ayarları ile oynamaya gerek duymadım. Bir gün FPS yetersiz gelmeye başlarsa kaldırmayı deneriz hocam.

%30 FPS değerini reddediyorsun, ek olarak PC'yi zorlamaya gerek duymadım diyorsun. Zaten işlemcin destekliyor o W değerini sen zorluyorsun sınırı kaldırmayarak.

%30 FPS değerini reddediyorsun, ek olarak PC'yi zorlamaya gerek duymadım diyorsun. Zaten işlemcin destekliyor o W değerini sen zorluyorsun sınırı kaldırmayarak.

Hocam eğer bir gün arkadaşlarımdan düşük FPS alacak olursam o gün yaparım. Şu an fark yok. HP bir sınır koyduysa vardır bir bildiği. Keyfinin kahyası istedi diye o sınırı koymamıştır elbet, o mühendislerden daha iyi bilecek halimiz yok. Tabii ki sizde mühendis değilseniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı