İndirimden Victus 16-S0023NT 7Z4N1EA alınır mı?

Arkada maç açıkken yaptğımı unutmamak gerek. Aynı sisteme sahip Victus'lar 30k iken bu fiyata ancak daha düşük sistemli Lenovo alınıyor. Bu işlemci farkı oyunlarda zaten belli olmuyor. Cinebench'te 1 2K fark için daha düşük ekran kartı alınır mı? Alınmaz. F/P bir laptoptur Victus. Verdiğin parayı sonuna kadar alırsın. Bu arada laptopa hiç ellemedim sadece Gaming Hub'tan Performans'a aldım, Lenovo'ya neler yaptılar Allah bilir.

12700H'den ciddi ciddi 11250 cinebench 23 sonucu mu aldın?😂😂
Buyur Nitro 5 performansı: (Kayıt yapmazken 18 bini geçiyor)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ki 12700Hli Legion 5 19300e kadar çıkıyor! Victusun soğutması iyi değil anlayın artık, hadi Legion 5 rakibi değil ama rakibi Nitro 5'den bile kat kat kötü. Nitro yada TUF'dan çok daha ucuza geliyorsa alın ama yakın fiyatlardaysa bu ikisi alınır, tost makinesi victus alınmaz. Nerden öğrendiyseniz victusun soğutması iyi diye sakız gibi çiğneyip duruyorsunuz valla...

Ekran alıntısı da atayım sonra ne 18 bini falan diyen çıkmasın..

@@anifraxe

Çekirdek sıcaklıkları arasında çok fark var, OCCT bütün çekirdekleri tam yüklemiyor gibi gözüküyor. Cinebench 23 ile test yap, benim videoda attığım gibi hwinfo ilede gösterirsen her şey net gözükür. İşlemci ne kadar güç tüketiyor, saat hızları vs. Ama fanları maksimuma çek mutlaka.

Dosya Ekleri

• Cinebench.PNG
    Cinebench.PNG
    907,1 KB · Görüntüleme: 52
Son düzenleme:
12700H'den ciddi ciddi 11250 Cinebench 23 sonucu mu aldın?😂😂
Buyur Nitro 5 performansı: (kayıt yapmazken 18 bini geçiyor)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Ki 12700H'li Legion 5 19300e kadar çıkıyor! Victus'un soğutması iyi değil anlayın artık, hadi Legion 5 rakibi değil ama rakibi Nitro 5'ten bile kat kat kötü. Nitro'ya da TUF'dan çok daha ucuza geliyorsa alın ama yakın fiyatlardaysa bu ikisi alınır, tost makinesi Victus alınmaz. Nereden öğrendiyseniz Victus'un soğutması iyi diye sakız gibi çiğneyip duruyorsunuz vallahi...

Ekran alıntısı da atayım sonra ne 18 bini falan diyen çıkmasın.

@@anifraxe

Çekirdek sıcaklıkları arasında çok fark var, OCCT bütün çekirdekleri tam yüklemiyor gibi gözüküyor. Cinebench 23 ile test yap, benim videoda attığım gibi HWiNFO ile de gösterirsen her şey net gözükür. İşlemci ne kadar güç tüketiyor, saat hızları vs. ama fanları maksimuma çek mutlaka.

İnternetteki çoğu testte 13K civarı alıyor Nitro 5. o throttle stoptaki işlemleri yaparak bende alırım o kadar puan. Ayrıca soğutması iyi değil lafını Nitro 5 sahibi biri olarak demen güldürdü yalan yok. Şimdiye kadar GPU 80 CPU 85i geçmedi oyunlarda. Şu benchmarkları amma taktınız oyunda aynı FPS'imi alıyoruz? Evet o zaman daha caz yapmanın bir mantığı var mı?

14:06

Son düzenleme:
@@anifraxe

Çekirdek sıcaklıkları arasında çok fark var, OCCT bütün çekirdekleri tam yüklemiyor gibi gözüküyor. Cinebench 23 ile test yap, benim videoda attığım gibi HWiNFO ile de gösterirsen her şey net gözükür. İşlemci ne kadar güç tüketiyor, saat hızları vs. Ama fanları maksimuma çek mutlaka.

İşlemcisi o şekilde dizayn edilmiş, yukarıda yazdığım mesaja bakabilirsin açıkladım durumu.

İnternetteki çoğu testte 13K civarı alıyor Nitro 5. o throttle stoptaki işlemleri yaparak bende alırım o kadar puan. Ayrıca soğutması iyi değil lafını Nitro 5 sahibi biri olarak demen güldürdü yalan yok. Şimdiye kadar GPU 80 CPU 85i geçmedi oyunlarda. Şu benchmarkları amma taktınız oyunda aynı FPS'imi alıyoruz? Evet o zaman daha caz yapmanın bir mantığı var mı?

Throttlestop ile ne işlem yaptığımı hiç bilmiyorsun değil mi? Hadi sende aynı işlemleri yap 18 bin puan al bakalım bekliyoruz🤣
Düzgün anlatayım en azından biraz bilgilenirsin, işlemcilerin PL1 ve PL2 olarak iki tane güç limiti bulunur. PL1 taban frekans, PL2 ise turbo boost güç tüketimidir. AN515-58-79YK'da PL1: 95 watt PL2: 115 watt ayarlı geliyor. Throttlestop ile ilk başta PL1: 115 watt PL2: 115 watt ile başlıyorum ki kaçırma bu PL1 değeri laptopun normal değerinden yüksek! Sonra sıcaklığı azaltmak için düşürüyorum. PL1: 115 watt Victusla dene bakalım kaç puan alacaksın?! Ama yangın söndürme tüpü hazırla çünkü Victus PL1: 45 watt satılıyor, Nitro gibi 95 watt değil...

Attığın videolara gelirsek videonun sahibi bile laptopta tek channel 8 GB ram olduğu söylüyor ve RAM arttırılırsa işlemci performansının artacağını vurguluyor tamamen kaçırmışsın! Sonra videodaki laptop benim model değil, videoya modelimi birebir boşuna yazmadım, yine tamamen kaçırmışsın! Hele aynı fpsi aldığını iddia ettiğin bölüm tam komedi olmuş, MUX switch yok, işlemci güç limiti yarısından bile az, 3060 Nitro 5 gibi 140 watt değil daha düşük ama yine aynı fpsi alıyor! Nasıl oluyor o iş anlatsana, ilahi güçle mi aynı fpsi alıyor? Valla hiçbir şeyden anladığın yok, Nitro 5 hem soğutma, hem güç değerleri her konuda Victusdan kat kat iyi bir laptop ve tartışmasız daha çok fps alıyor.

İşlemcisi o şekilde dizayn edilmiş, yukarıda yazdığım mesaja bakabilirsin açıkladım durumu.

AMD işlemciler daha verimli ve daha az ısınıyor ama core0 ve core3 sıcaklıkları arasında 15 derece fark var. O kadar aşırı bir fark verimlilikle alakalı olamaz, zaten tam yüklü çekirdek nasıl 68 dereceyi geçmiyor orası da ayrı garip. OCCT çekirdeği tam yüklemiyor gibi gözüküyor, throttle olsa saat hızıda çok düşerdi ama anlık göstermiyor ne olduğunu sadece belli aralığı gösteriyor. Cinebench 23 sonucunda gözükür düşük güç limiti varsa ve throttle oluyorsa zira sonuçlar normalden düşük çıkar.

ThrottleStop ile ne işlem yaptığımı hiç bilmiyorsun değil mi? Hadi sende aynı işlemleri yap 18 bin puan al bakalım bekliyoruz🤣
Düzgün anlatayım en azından biraz bilgilenirsin, işlemcilerin PL1 ve PL2 olarak iki tane güç limiti bulunur. PL1 taban frekans, PL2 ise Turbo Boost güç tüketi midir? AN515-58-79YK'da PL1: 95 watt PL2: 115 watt ayarlı geliyor. ThrottleStop ile ilk başta PL1: 115 watt PL2: 115 watt ile başlıyorum ki kaçırma bu PL1 değeri laptopun normal değerinden yüksek! Sonra sıcaklığı azaltmak için düşürüyorum. PL1: 115 watt Victus'la dene bakalım kaç puan alacaksın? Ama yangın söndürme tüpü hazırla çünkü Victus PL1: 45 watt satılıyor, Nitro gibi 95 watt değil...

Attığın videolara gelirsek videonun sahibi bile laptopta tek channel 8 GB RAM olduğu söylüyor ve RAM arttırılırsa işlemci performansının artacağını vurguluyor tamamen kaçırmışsın! Sonra videodaki laptop benim model değil, videoya modelimi birebir boşuna yazmadım, yine tamamen kaçırmışsın! Hele aynı FPS'i aldığını iddia ettiğin bölüm tam komedi olmuş, MUX Switch yok, işlemci güç limiti yarısından bile az, 3060 Nitro 5 gibi 140 watt değil daha düşük ama yine aynı FPS'i alıyor! Nasıl oluyor o iş anlatsana, ilahi güçle mi aynı FPS'i alıyor? Vallahi hiçbir şeyden anladığın yok, Nitro 5 hem soğutma, hem güç değerleri her konuda Victus'dan kat kat iyi bir laptop ve tartışmasız daha çok FPS alıyor.

AMD işlemciler daha verimli ve daha az ısınıyor ama Core0 ve Core3 sıcaklıkları arasında 15 derece fark var. O kadar aşırı bir fark verimlilikle alakalı olamaz, zaten tam yüklü çekirdek nasıl 68 dereceyi geçmiyor orası da ayrı garip. OCCT çekirdeği tam yüklemiyor gibi gözüküyor, throttle olsa saat hızıda çok düşerdi ama anlık göstermiyor ne olduğunu sadece belli aralığı gösteriyor. Cinebench 23 sonucunda gözükür düşük güç limiti varsa ve throttle oluyorsa zira sonuçlar normalden düşük çıkar.

Konu zaten çözüldü, sıcaklık dağılışı termal macun ile alakalıdır. Bir sorun yok, uzatmanada gerek yok.

Hayır uzatıyorsun, bir limit yok cihazda o garip sıcaklık dağılışı ve düşük sıcaklık termal macun ve islemci dizaynı ile ilgili

İlk başta macun ile alakalı değil, macunla alakalı bir sorun olsa daha yüksek sıcaklıklar görürdük sadece 82 dereceyle kalmazdı. İşlemcinin nasıl lehimlendiğiyle alakalı olabilir, lehim core0 üzerine geliyordur. Ama aynı derecede mantıklı bir neden işlemcinin güç limitli olduğu ve throttle nedeniyle sıcaklık farkı oluşturduğudur! Cinebench 23 testi ile tam olarak ne olduğu görülür, laptop sahibine kalmış ister yapar ister yapmaz sana element uydurma hakkı düşmüyor burada..

İlk başta macun ile alakalı değil, macunla alakalı bir sorun olsa daha yüksek sıcaklıklar görürdük sadece 82 dereceyle kalmazdı. İşlemcinin nasıl lehimlendiğiyle alakalı olabilir, lehim Core0 üzerine geliyordur. Ama aynı derecede mantıklı bir neden işlemcinin güç limitli olduğu ve throttle nedeniyle sıcaklık farkı oluşturduğudur! Cinebench 23 testi ile tam olarak ne olduğu görülür, laptop sahibine kalmış ister yapar ister yapmaz sana element uydurma hakkı düşmüyor burada.

Sıcaklık farkı macun ile alakalı, bir çekirdek 90 derece olurken diğer çekirdek 78 derece olabiliyordu eski kullandığım maçında. İşlemci tasarruf işlemcisi olduğu için gereken guc düşük, yazdığım uzun mesajı okudun mu?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı