İndirme hızı pingi azaltır mı?

Çok yanlış şeyler söylenmiş. Benim 125 Mbps internetim var. Download'ım pinge etki etseydi herhalde her yere 5-10ms ile bağlanırdım. Oyunun stabil çalışması için bir gönderme ve alma hızı vardır. Çoğu oyunda 5 Mbps'yi geçmez. Download'ınız pinginizi etkilemez. Pinginizi altyapınız etkiler. Ben fiberoptik altyapıdayım ve ping sürelerim oldukça düşük. İyi, bant genişliği yüksek bir altyapıda ve ayrıyeten Fastpath'in açık olduğu bir altyapıda ping süreleri fiberoptik altyapı ile yarışır. İndirme hızınız 5 Mbps'den yüksekse çoğu oyunda problem yaşamazsınız. Zaten eğer dikkat ederseniz oyunlarda Ağ kısmında önerilen bir internet hızı değeri vardır. O hız değerinden yüksek olduktan sonra sorun olmaz. Ping çoğunlukla altyapıyla ilgilidir. POP noktaları dediğimiz İSS noktaları da oldukça etkilidir ancak altyapı daha çok dikkate alınmalı. POP noktalarında deişim yapmak da oldukça güç olduğu için altyapınıza bakmalısınız.

Eğer o 63ms aldığınız oyun Valorant veya Lol değilse fena değildir. Ama eğer bu iki oyundan biriyse sorun vardır.
 
Yine yanlis cevap dolu konu.
Ping ile download hizi arasinda dogrudan iliski yok.
Download hizi bandwidth ile ilintilidir.
Ping gidip gelme ( round trip time ) suresidir.
Kaliteli ve sorunsuz agda, size yakin sunucuya cok iyi ping alirsin.
Altyapin iyiyse iyi download degerleri alabilirsin, muhtemelen insanlar boyle bir iliski kuruyorlar.
Otobana benzetirsek ping ne kadar hizli araba surebildigin ( yolun kalitesi ), download hizi birim zamanda kac arabanin kopruden gecebildigidir. ( Bandwidth)
Öyle diyorsun ama 3 mbps internet kullanan birisi sürekli dalgalanma yaşar çünkü modem ikisine birden yetiştiremez. 100 mbps internet kullanan biris ile 3 bir değil.
Ping de bir düşüş olmaz ancak dalgalanmaz ve stabilite korunur.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı