İndirme yaparken ping neden yükselir?

Hiç biyerde bu konuyla ilgili türkçe birşeyler bulamadım. Yardım için sağol yinede.

Eski adresimde ms sorunu yaşamıyordum nasıl oluyor? Bunu açıklarmısın. 30 mbps indirme 6 mbps de yükleme hızı vardı.
Her indirme durumunda olmaz paketlerin boyutları ve indirme yaptığınız sw'de önemli. Ama ben size bir dosya indirirken olan şeyleri kısaca anlattım. Şimdi ben verilere ve bilgime güvenmek yerine "... önceki evde yaşamıyordum" demenize güvenemem. Cevabım sizi tatmin etmediyse sorun aramaya devam edebilirsiniz.

Her indirme durumunda olmaz paketlerin boyutları ve indirme yaptığınız sw'de önemli. Ama ben size bir dosya indirirken olan şeyleri kısaca anlattım. Şimdi ben verilere ve bilgime güvenmek yerine "... önceki evde yaşamıyordum" demenize güvenemem. Cevabım sizi tatmin etmediyse sorun aramaya devam edebilirsin
Her indirme durumunda olmaz paketlerin boyutları ve indirme yaptığınız sw'de önemli. Ama ben size bir dosya indirirken olan şeyleri kısaca anlattım. Şimdi ben verilere ve bilgime güvenmek yerine "... önceki evde yaşamıyordum" demenize güvenemem. Cevabım sizi tatmin etmediyse sorun aramaya devam edebilirsiniz.
Yalancı olduk yani. Sen bence bu üslubunla kimseye yardım edemezsin banada etme zaten.

Download hızınızı beslemek için ortalama minimum 1/20 oranında upload hızına ihtiyacınız var. Mesela 20 Mbps download için minimum 1 Mbps upload hızına ihtiyacınız var ve 1 Mbps upload ile interneti download dışında hiçbir şeyin kullanmaması gerek. Upload hızlarını Türkiye'de sadece download hızını besleyecek kadar veriyorlar. Bu yüzden de download yaparken herhangi bir upload yapmaya kalkarsanız pingler havada uçuşmaya başlıyor.

Bir de modem üzerinden hat değerlerini atın. Hat değerleri kötüyse paket kaybı yaşayabilirsiniz. Bu da zaten kötü olan durumu berbat hale getirir.

Bunun gibi bir testi yapın ve değerlerinize bakın. Bufferbloat Test by Waveform
Ekran Görüntüsü (36).png

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    100,8 KB · Görüntüleme: 63

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı