İndirme yapınca ping yükseliyor

Hocam altyapı sorgulağımda 47Mbps çıkıyor sitelerde. Bundan dolayı olabilir mi? Çünkü ben 50Mbps kullanıyorum.
Evet zaten o yaklaşık bir değer yani tahmini bir değer o 47 Mbps. Ama bize şu konuda bilgi verir: Hattınızın bant genişliği düşük ve siz hattınızın tüm bant genişliği ile indirme yapıyorsunuz. Mesela işte altyapınızın bant genişliği 54 Mbps diyelim. Siz de direk 50 Mbps ile indirme yapınca hattın bant genişliği direk sınıra dayanıyor. Diğer cihazlarda az da olsa bir trafik yaptığını düşünürsek hattınız epey dar kalıyor ve pinginiz artıyor.

Evet zaten o yaklaşık bir değer yani tahmini bir değer o 47 Mbps. Ama bize şu konuda bilgi verir: Hattınızın bant genişliği düşük ve siz hattınızın tüm bant genişliği ile indirme yapıyorsunuz. Mesela işte altyapınızın bant genişliği 54 Mbps diyelim. Siz de direk 50 Mbps ile indirme yapınca hattın bant genişliği direk sınıra dayanıyor. Diğer cihazlarda az da olsa bir trafik yaptığını düşünürsek hattınız epey dar kalıyor ve pinginiz artıyor.

Anladım hocam. Fastpath moduna geçince inşallah ping düşüşü yaşarım.
İç tesisatin iyi olsa 100 Mbps'yi bile alabilirsin gibi ama tam olarak alabilirsin demiyorum. 70-80 çok rahat alırsın iç tesisatın iyi olsaydı. Genelde altyapı sorgulamalar tahmini yazar ve tam doğruyu söylemez. Benim 39 Mbps yazıyor ankastrede ölçümde 73 Mbps çıkıyor.

Sağ olun hocam yardımlarınız için. Yusuf kıraç hocamız inşallah yakın zamanda dönüş sağlar :D
İç tesisatin iyi olsa 100 Mbps'yi bile alabilirsin gibi ama tam olarak alabilirsin demiyorum. 70-80 çok rahat alırsın iç tesisatın iyi olsaydı. Genelde altyapı sorgulamalar tahmini yazar ve tam doğruyu söylemez. Benim 39 Mbps yazıyor ankastrede ölçümde 73 Mbps çıkıyor.

Hocam bildirim çoktan gelmiş haberim yok :d. Böyle bir yazı gelmiş. İnternet annemin üzerine kayıtlı. Onun numarasını mı veriyim?
Ekran Görüntüsü (24).png

Anladım hocam. Fastpath moduna geçince inşallah ping düşüşü yaşarım.

Sağ olun hocam yardımlarınız için. Yusuf kıraç hocamız inşallah yakın zamanda dönüş sağlar :D

Hocam bildirim çoktan gelmiş haberim yok :d. Böyle bir yazı gelmiş. İnternet annemin üzerine kayıtlı. Onun numarasını mı veriyim?
Eki Görüntüle 830068
Kendiniz konuşun anneniz pek anlamaz kendisi de ne diye kurcalıyorsun diyebilir. Şahsen başıma geldiğinden biliyorum :)
Hep bu işleri kendim yaptım şimdiye kadar babamdan saklı.

Kendiniz konuşun anneniz pek anlamaz kendisi de ne diye kurcalıyorsun diyebilir. Şahsen başıma geldiğinden biliyorum :)
hep bu işleri kendim yaptım şimdiye kadar babamdan saklı.

Hocam direk mesaj olarak iletin diyor telefon numaranızı. Kusura bakmayın Twitter kullanmadığım için bilmiyorum. Nasıl göndereceğiz numaramızı yanlış bir şey yapmayalım :D.

Ben hiç Twitter üzerinden desteğe geçmedim ancak Çağrı merkeziyle hep ben görüştüm açıkçası Twitter konusunda bir bilgim yok.
@Jake Peralta TT destek özel mesajlardan numarını gönder.
Bende Fiber altyapımdaki limitleme yüzünden twitter'dan destek istesem gerçekten bilgili biriyle işimi halledebilir miyim? Çağrı merkezindekilerden daha mı bilgililer?

@Jake Peralta benim bildiğim eve ekip gelmiyor diye biliyorum.

Bende fiber altyapımdaki limitleme yüzünden Twitter'dan destek istesem gerçekten bilgili biriyle işimi halledebilir miyim? Çağrı merkezindekilerden daha mı bilgililer?

Bir tık sanki daha iyiler. Çağrı merkezindekiler müdürlükle veya network ekipleri ile iletişime geçemiyor. Twitterdakiler ise network ekipleriyle ve müdürlükle iletişime geçiyorlar. İstersen bir dene belki çözebilirsin ama tahminimce müşterileri olmadığın için yardımcı olmaz diye düşünüyorum ama istersen dene.

Bende öyle umuyorum hocam. Aramalarını bekliyorum.
Hocam fast path için aradılar. En yakın zamanda bidaha arayıp fast path moduna alacaklarını söylediler. Ama bu modda galiba pakette kayıplar kopmalar gibi şeyler olduğunu okudum. Bu doğrumu?

Bir tık sanki daha iyiler. Çağrı merkezindekiler müdürlükle veya network ekipleri ile iletişime geçemiyor. Twitterdakiler ise network ekipleriyle ve müdürlükle iletişime geçiyorlar. İstersen bir dene belki çözebilirsin ama tahminimce müşterileri olmadığın için yardımcı olmaz diye düşünüyorum ama istersen dene.

Bende öyle umuyorum hocam. Aramalarını bekliyorum.
Hocam fast path için aradılar. En yakın zamanda bidaha arayıp fast path moduna alacaklarını söylediler. Ama bu modda galiba pakette kayıplar kopmalar gibi şeyler olduğunu okudum. Bu doğrumu?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı