Infinity401 Modem için en iyi ayarlar nedir?

242247

Hectopat
Merhaba,
Kablosuz için en iyi ayarlar ne olur acaba ne yapmalıyım?
Bu bir rehber konusu değil bir soru konusudur.
Bu 2.4 için olan ayarlar.
Tek tek resim çekmek yerine alt sekmeleri olanları yazacağım.
802.11 n-modu -> otomatik - kapalı
Band Genişliği -> 20/40 - 20
Kontrol kanalı -> 1- 13 arası var, çok uzak mesafeden bile çekebilsin istiyorum evin içinde çekmiyor odadan çıkınca. 100Mbps internetim var, uzak mesafeden 5-10Mbps çekse okeyim.
Düzenleyici Modu -> 802.11D - 802.11h
STBC Tx -> Açık - kapalı - otomatik
Şu anki mevcut ayarlarım.

1644342194663.png

Bu da 5 GHz için ayarlarım:
Üsttekilere ek olarak burada band genişliği 20/40/80 var.
Kontrol kanalı:

1644342432836.png

Beamforming Transmission (BFR) ve Beamforming Reception (BFE) için sadece etkin ve kapalı var.
Şu anki ayarlarım:

1644342396626.png

Ne 5GHz, ne 2.4GHz odadan çıkınca adam gibi çekmiyor.
Modem zaten çok kötü de... Yine de çekmesi gerekir diye düşünüyorum.

Ayarlarım iyi mi yoksa değiştireyim mi?

Bu telefona uygulama kurup nerede çekip nerede çekmediğini görme şeylerini falan yapamıyorum maalesef IPhone'da yok öyle şeyler.

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,
Kablosuz için en iyi ayarlar ne olur acaba ne yapmalıyım?
bu bir rehber konusu değil bir soru konusudur.
Bu 2.4 için olan ayarlar.
Tek tek resim çekmek yerine alt sekmeleri olanları yazacağım.
802.11 n-modu -> otomatik - kapalı.
Band genişliği -> 20/40 - 20.
Kontrol kanalı -> 1- 13 arası var, çok uzak mesafeden bile çekebilsin istiyorum evin içinde çekmiyor odadan çıkınca. 100Mbps internetim var, uzak mesafeden 5-10Mbps çekse okeyim.
Düzenleyici modu -> 802.11D - 802.11h
Stbc tx -> açık - kapalı - otomatik.
Şu anki mevcut ayarlarım.

Eki Görüntüle 1299454

Bu da 5 GHz için ayarlarım:
Üsttekilere ek olarak burada band genişliği 20/40/80 var.
Kontrol kanalı:

Eki Görüntüle 1299477

Beamforming transmission (bfr) ve beamforming reception (bfe) için sadece etkin ve kapalı var.
Şu anki ayarlarım:

Eki Görüntüle 1299476

Ne 5GHz, ne 2.4GHz odadan çıkınca adam gibi çekmiyor.
Modem zaten çok kötü de... Yine de çekmesi gerekir diye düşünüyorum.

ayarlarım iyi mi yoksa değiştireyim mi?

Bu telefona uygulama kurup nerede çekip nerede çekmediğini görme şeylerini falan yapamıyorum maalesef IPhone'da yok öyle şeyler.

Teşekkürler.

1644343618133.png

1644343625597.png

1644343701505.png

Attığım ayarları yapın, uzak yerlerde çekme mesafesi azalır fakat hızlanma yaşanır.
Bu ayarlar ile 5GHz'de aldığım hızlar. 2 oda uzaktayım.

2.4GHz kanal ayarlarını 1, 6, 11 bant ayarlarını 20MHz yapabilirsiniz.

Yaptım hocam teşekkürler bakalım bir faydası olacak mı?

Eki Görüntüle 1299517

Eki Görüntüle 1299518

Eki Görüntüle 1299520

Attığım ayarları yapın, uzak yerlerde çekme mesafesi azalır fakat hızlanma yaşanır.
Bu ayarlar ile 5GHz'de aldığım hızlar. 2 oda uzaktayım.

Hocam teşekkür ederim ama bana mesafe lazım, yani hız 10'a kadar düşse okeyim dediğim gibi ama mesafe yok şu an odadan çıktıktan sonra gidiyor desem yeridir.

Yaptım hocam teşekkürler bakalım bir faydası olacak mı?

Hocam teşekkür ederim ama bana mesafe lazım, yani hız 10'a kadar düşse okeyim dediğim gibi ama mesafe yok şu an odadan çıktıktan sonra gidiyor desem yeridir.

Mesafe istiyor iseniz aynı ayarlar ile band genişliğini 20MHz alabilirsiniz. Zaten bu modemin vericileri güçlü değil çok fayda etmeyecektir.

Mesafe istiyor iseniz aynı ayarlar ile band genişliğini 20MHz alabilirsiniz. Zaten bu modemin vericileri güçlü değil çok fayda etmeyecektir.
Çok teşekkür ederim, router mouter denedim ama yok fayda etmiyor ya, wifi güçlendiri de kullanmak istemiyorum açıkcası çünkü onun sistemi bana biraz hikaye geliyor, sonuçta wifi güçlendirici cihaz 3 diş çekip sana 5 diş wifi sağlıyorsa, bu telefonunda gördüğün 5 diş aslında 3 dişe tekabül ediyor, o yüzden kendini kandırmak bir nevi gibi.

Çok teşekkür ederim, router mouter denedim ama yok fayda etmiyor ya, Wi-Fi güçlendiri de kullanmak istemiyorum açıkçası çünkü onun sistemi bana biraz hikaye geliyor, sonuçta Wi-Fi güçlendirici cihaz 3 diş çekip sana 5 diş Wi-Fi sağlıyorsa, bu telefonunda gördüğün 5 diş aslında 3 dişe tekabül ediyor, o yüzden kendini kandırmak bir nevi gibi.

Dediğim ayarlar yapıldığı zaman 10 metre ötede 12Mbps alıyorum. Bir deneyin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı