İngilizce bölüm okurken ne yapmalıyım?

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 5500 / MSI RX 6500 XT / GSKILL 16GB RAM / MSI B450M-A PRO MAX / BitFenix Nova Mesh SE White / AOC 24G2U 24"
Zorunlu hazırlığı kolayca bir dönem içerisinde atlamış birisi olarak bölüme geçince biraz sudan çıkmış balığa döndüm diyebilirim. Dersi derste anlıyorum ancak öğretmenlerin materyal olarak verdiği okumaları yaparken çok zorlanıyorum. Akademik kelime dağarcığım zayıf sanırım ama birkaç sayfa çalışmam bile çok zaman alıyor. Ayrıca kaynaklarım İngilizce olduğu için PDF dışı alternatifler de fazla tuzlu. Ne önerirsiniz? Ayrica bu kadar zorlanmam dogal mi?

İngilizce seviyenizi öğrenmiş miydiniz? Akademik metinlerde genellikle çok fazla özel terimler oluyor ve bunları öğrenmeniz gerekiyor. Türkçe olarak okusanız bile anlayamayacağınız metinler olabilir. İngilizce seviyenizde bir sorun yoksa zamanla terimleri ve akademik dili de öğrenebilirsiniz.

Aynı durumu ben de yaşadım, hazırlığı tek dönemde geçip üstten ders aldım hoca bir girdi dönem boyu tek kelime Türkçe konuşmadı. Ben de sudan çıkmış balığa dönmüştüm, kelime çalışmak dışında çok da bir seçenek görememiştim. Bölümünüze de bağlı biraz, bizim bölümde terimler az çok belli onları bilince cümlenin anlamını çıkartabiliyorsunuz. 🙂

Doğal sonuçta 16 yıl Türkçe eğitim aldıktan sonra İngilizce bilimsel eğitime geçiyorsun ayrıca yabancı kaynakların konu anlatma biçimi ile senin bugüne kadar alıştığın Türkçe kaynakların anlatma biçimi farklı.

Dördüncü sınıf dil edebiyatı okuyan biri olarak şunu söyleyebilirim ki ilk senelerde İngilizce bilmediğimi ve hiçbir şey anlayamayacağımı düşünüyordum ama sonradan alışıyorsun. Şu andaki akademik dili anlamaman çok normal, yavaş yavaş öğreniyorsun terimleri, kullanımları.

Gayet doğal bir durum senin kendi dilin değil sonuçta. Bir süre sonra bölümünle alakalı terimleri sık duymaktan daha kolay kavramaya başlıyorsun en azından ben de öyle olmuştu. Dile yatkınlığın varsa çok zorlanmazsın zaten. Genelde ingilizce düşünmeye gayret etmeni öneririm.

Hazırlık atlayınca böyle olması normal.
Doğrudan bu şekilde bir çıkarımda bulunmak doğru olmaz. Kişinin dil bilgisine bağlı. Hazırlığı okumadığım hâlde hiçbir zorluk yaşamadım. Şu anda bir dersin İngilizce, Fransızca veya İspanyolca anlatılması benim için hiç fark etmiyor. Tabii ki hazırlık sınıfı okunursa oldukça yardımcı olacaktır ama okunmadığında böyle bir durumla karşılaşmak tam olarak "normal" sayılmaz.
Dördüncü sınıf dil edebiyatı okuyan biri olarak şunu söyleyebilirim ki ilk senelerde İngilizce bilmediğimi ve hiçbir şey anlayamayacağımı düşünüyordum ama sonradan alışıyorsun. Şu andaki akademik dili anlamaman çok normal, yavaş yavaş öğreniyorsun terimleri, kullanımları.
Edebiyat bölümlerindeki dil çok daha zorlayıcı olabiliyor. Özellikle modern İngilizce kullanılmayan metinlerde böyle hissetmek oldukça normal. Zamanla çocuk oyuncağı gibi gelmeye başlıyor. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı