İngilizce bölümlerı tavsiyesi

2017 elt, 2021 ell mezunuyum. İngiliz edebiyatına özel ilgim olduğu için okudum sırf ikinci üniversiteyi. Konuşma biçiminizden yaşınızı ve alan hakkında bilginiz belli oluyor. İki ana bilim dalını bu şekilde karşılaştırıp tabiri yerindeyse "fanboyluk" yapan birini ciddiye alıp cevap vermeyeceğim.

Bunu sadece üniversiteye yeni başlayan kompleksli "ergenler" yapar. Komik tarafı ikisi de benim alanım. Bilmeden saldırmaya çalışınca böyle rezil olunuyor işte.

4 İngilizce öğretmenim, 1 elt okuyan kuzenim 1 ell okuyan arkadaşımın yorumları bu şekilde. 2 öğretmenim İran'ın en iyi üniversitesinden mezunlar, kendileriyle uzun süre konuştuğum da aralarındaki farkın böyle olduğunu söylediler. 1 diğer öğretmenim 3 yıl hacettepe ell 1 yıl gazi de elt okuyup mezun olmuş, kendisi de 20 yıla yakındır öğretmenlik yapıyor, ona danıştığımda da aynı bilgileri aldım. Bütün dilcilerin bildiği bir şeye sırf kendi bölümünü savunmak için ezber, demode gibi saçma bir yorum yapan sensin. Bu da senin olgunluk seviyeni gösterir. Kendi bölümünü dışarıda savunmanda sorun yok, ki kötü bir bölüm de demiyoruz, ama burada arkadaşın aklını çeldirici yorumlar yapman çok yanlış. Neyse bu kafayla bir 100-200km daha gidersin sen “ingiliçç tiiiçhır” 😂

@English Teacher 2020'de elt son sınıf öğrencisi olup 2017'de nasıl mezun oldunuz ve 2021'de de Ell'den mezun oldunuz? 😂 onu da açıklarsanız seviniriz. Yalan ortaya çıkınca da böyle rezil olunuyor işte 😂🤣

 
Son düzenleme:
Ezber ve demode bir argüman.


İş bulma kaygınız varsa Dilbilim ve Kültür Edebiyatı eleyin. Öğretmenlik yapmak istemiyorum diyorsanız Tercümanlık en uygun seçenek gibi görünüyor. 12k sıralamayla Tercümanlık İstanbul'da bulamazsınız apartman üniversitelerini saymazsak.

Tavsiyem, İstanbul şartı varsa bir sene daha hazırlanıp sıralamayı 4-5 binlere çekmek ya da Ege, Marmara çevresinde Tercümanlık okumak.
Tercümanliği istanbulda okuyabiliyorum ama arel universitesi var pek de iyi değil.
Dilbilimde karar kıldım ben hem bolum ilgimi çekti hem de zevkli gibi gorunuyor ve üniversitesi de diğer butun bolumlerden daha iyi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı