İngilizce cümle kurmak nasıl öğrenilir?

dirois

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, hem günlük, hem de iş hayatım için İngilizce öğrenmeye çalışıyorum. Çalışma durumum iyi gidiyor ama hem gramer konusunda eksikliklerim var hem de İngilizceyi anlasam bile cümle kuramıyorum. Bu konu hakkında ne yapmalıyım? Şimdiden teşekkürler.

Film/dizi izleyebilirsiniz. Günlük haber veya blog gibi yabancı içerik tabii ki yapabilirsiniz. Ve konuşma pratiği yapın cümle kuramaya alışmak için.

Merhaba, hem günlük, hem de iş hayatım için İngilizce öğrenmeye çalışıyorum. Çalışma durumum iyi gidiyor ama hem gramer konusunda eksikliklerim var hem de İngilizceyi anlasam bile cümle kuramıyorum. Bu konu hakkında ne yapmalıyım? Şimdiden teşekkürler.
Grammer normal sohbette pek önem verilen bir şey değil kurumsal sohbet dışında. Temel ve orta düzey öğrensen yeter. En önemlisi grammar konularını sırayla değil ihtiyaç duyduğun zaman çalış misal geçmiş zaman ile ilgili bir cümle gördün internette olur başka yerde olur not al eve gidince biraz çalış ve kendi cümleni kur geçmiş zaman ile ilgili.

Cümle kurmak biraz deneyim ile ilgili mesela bi ingilizce video aç türkçe alt yazı vs olmasın videoda kişi 2-3 cümle söyleyince duraklat ve o cümleleri tekrar et. Telaffuz önemli değil sadece cümle biçimini öğren. Ayrıca gününde kendi içinde ingilizce olarak kendine sorular sor what did i do today what i want to do tomorrow vs vs bir çok örnek verilebilir.

İngilizce öğrenmek için bence en iyi seçenek direk yurtdışına çıkmak otomatik öğreniyorsun grammar olmasada gerçek anlamda konuşabilecek seviyeye geliyorsun 4-5 ayda rahatlıkla.
Yurtdışına çıkamayacak durumda isen online olarak bildiğin gibi yerler var yurtdışından insanlarla konuşabileceğin onlar gerçekten yararlı bakma herkese sponsor olduklarına birebir insanlarla konuşmak çok yararlı.

Konuşmaya bir yerden başlamak gerekiyor, sürekli insan kendini hata yapacağım korkusu ile frenliyor ve hiç konuşmaya çalışmıyor bile. Olabildiğinde ingilizce içerik üretmek başlangıç için çok iyi, dizi/filmleri hem ingilizce dublaj hem ingilizce altyazı ile izleyerek bir eşleşme sağlayabilirsin.

Grammer arkadaşın dediği gibi konuşmada çok uyulan bir durum değil daha çok yazı dilinde işine yarar. Öğrenmekte yarar var fakat asıl amacın akıcı konuşmak ise direkt konuşmaya başla gerisi gelecektir. Örneğin etraftaki nesneleri ingilizce olarak tanımla, gün içinde konuştuğun cümleleri ingilizcede kurmaya çalış, imkanın var ise cambly tarzı uygulamalarda birileriyle konuşabilirsin gibi gibi.

Pratik önemli, Copilot, Gemini, ChatGPT, DeepSeek gibi bir yapay zeka ile muhabbet de edebilirsiniz. İstediğiniz yerde İngilizce yazarsınız, Türkçe çeviri istersiniz, hangi cümleyi nasıl İngilizce ifade edebileceğinizi sorarsınız vs. kısaca tam bir özel öğretmen :).

Technopat Haberler

Geri
Yukarı