İngilizce nasıl öğrenilir?

abuzittin12445

Centipat
Daha fazla  
Üniversiteye giden bir öğrenciyim, şubat ayında eramus sınavına gireceğim, 3 ay kaldı. İngilizce seviyem A1 - A2 falan. Basit cümleler ve genel kelimeleri biliyorum ancak nasıl B1 olurum hala bilmiyorum. Ben İngilizce kağıt, kalem, ders çalışır gibi çalışıyorum. Arkadaşlarım öyle çalışılmaz, hem öğrenemezsin hem sıkılırsın diyor. Müzik dinle, film - dizi izle önerileri veriyorlar ama izlerken hiçbir şey anlamıyorum. Bir de şey çok ilginç geliyor, sadece dizi izleyerek öğrenenler. Böyle işte... Tavsiyeleriniz bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sadece dizi izleyerek öğrenilmez bunu diyen kolpa atıyordur. :) Altyazılı dizi izlemek çok etkili ama altyazılı diyorum çünkü boşuna kendini çeviri yaptırtmaya zorlamana gerek yok o da ayrı bir konu. Bence en etkili yöntem düzenli olarak yabancılarla konuşmak. Oyunlarda veya herhangi bir ortamda sosyal medya olur gerçek hayat olur düzenli yabancı insanlarla İngilizce konuş çeviri kullansan bile zamanla oturuyor. Erasmus için başarılar bazılarının hayatını bile değiştirebiliyor o sistem. :)

İngilizcenin bir cümle yapısı bir de kelime haznesi var. Cümle yapısını YouTube'dan öğrenirsin 8-9 konu var zaten. Sonrası kelime haznesine bakıyor. Film-dizi izleyerek öğrenenler de cümle yapısını bildiği için çıkarım yaparak öğreniyor zaten.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı