İngilizce dersini yapamıyorum

Merhaba, 11. sınıfım ve İngilizce ortalamamı felaket düşürüyor. Sayısal öğrencisiyim, normalde fizik dışı tüm dersler girildi ve ortalamam 91'di, sayısal notlarım iyi ancak İngilizcem 62. bundan dolayı ortalamam 87'ye düştü. Yani şöyle diyeyim, çok kafam basmıyor İngilizce'ye. Alabileceğimin en yükseğini nasıl alabilirim sınavda? Hangi kaynaklardan çalışmalıyım? Veya önerileriniz neler?

İngilizceye sıkı çalış kelime ezberi yap öğren ders dışı etkinliklerde diğer arkadaşların dedikleri gibi İngilizce dizi video oyun oyna zamanında benim de İngilizcem iyi değildi bu dediklerimi yapa yapa İngilizceyi çok iyi bir şekilde öğrendim.

1. dönem 1. yazılı 75 1. dönem 2. yazılı 91 2. dönem 1. yazılı 100 speaking listening hepsi 100 bir kitap yüzü bile açmadan bunu yapmamı sağlayan platformdur Roblox.

Discord sağ olsun İngilizce bilen arkadaşlarım bana 2022 zamanlarında öğretmişlerdi😀

Hocam ben zaten lisedeki İngilizce dersi için diyorum altını çiziyorum bak lisedeki İngilizce dersi boş İngilizce değil. Şöyle söyleyeyim ben şu an makine müh son sınıfım bölümümdeki çoğu terim İngilizce ve benim lisede İngilizcem 51'di 4 sene boyunca sadece geçmek için çabalıyordum sayısal öğrecisiydim ve sayısal derslerimin ortalaması 94'ten aşağı düşmedi o yüzden lisedeki İngilizce önemli değil şu an İngilizce seviyem b2.

Bir de ek olarak hocamın ingilizceden yüksek alacağım diye gireceği stressin yüksek.

Hocam ben zaten lisedeki İngilizce dersi için diyorum altını çiziyorum bak lisedeki İngilizce dersi boş İngilizce değil. Şöyle söyleyeyim ben şu an makine müh son sınıfım bölümümdeki çoğu terim İngilizce ve benim lisede İngilizcem 51'di 4 sene boyunca sadece geçmek için çabalıyordum sayısal öğrecisiydim ve sayısal derslerimin ortalaması 94'ten aşağı düşmedi o yüzden lisedeki İngilizce önemli değil şu an İngilizce seviyem b2.

Bir de ek olarak hocamın ingilizceden yüksek alacağım diye gireceği stressin yüksek.

O senin tercihin dostum ben karışamam senin fikrine göre önemsiz bir dersdir ama kimisi için mantıklı ve önemli görünüyor.

Hocam 5 sayısal dersin hepsinde kötüyüm İngilizce tarih ve türkçeden 100 alsam hocalar beni geçirirmi.

Tam tersi denilebilecek bir ders zaten çok abartılacak bir dersde değil ama önemsiz bir dersde değil yurt dışına çıkacak veya yabancılarla konuşucak biri için çok önemli ders.
Lisede gördüğünüz eğitim ile yani... İyi kötü konuşursunuz ama her sene sıfırdan "geniş zaman/geçmiş zaman/gelecek zamanı" öğrenmekte insana gına veriyor. Hali hazırda İngilizceniz varsa zaten 100 alıyorsunuz direk. Ben İngilizce direk 99 olarak bitirdim lisede, öyle İngiliz soylusuda değilim.

Öğrendikleriniz binevi matematik dersinde toplama, çıkarma ve çarpmadan farksız, İngilizce için.

@rastgele bir fakir
Sayı konusu hiç görmedim. Hoca paragraf veya cümle yazmanızı isterse direk rakam şeklinde yazın, okadar. Sayılarda çocuk oyuncayı, aynı Türkçe gibi işliyor ama daha basit.
Yirmi iki
Twenty Two

Son düzenleme:
Yani şimdi şöyle, herkes her derste iyi olacak diye bir kaide yok. İyi bir Anadolu Lisesine gidiyorsanız sayısalda 91 ortalama yapmak iyidir. 1 tane ders de kötü olsun. Şu aşamada YKS sınavı açısından İngilizce sizin için pek de önemli değil. En asgari olarak derste işlediklerinize çalışarak 70 falan almaya çalışın. Günü kurtarırsınız bir şekilde. Uzun vadede ise, kendinizi İngilizce'ye maruz bırakmanız lazım. İstemeseniz de öğreneceksiniz. Zaten ilerleyen kariyer hedefleriniz için de gerekli olacak. Kolay gelsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı